Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat o femeie din R.D. Congo care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind un document  de identitate francez care aparţinea altei persoane.

„În data de 12.09.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, călătorind ca pasager într-un autocar înmatriculat în România, o femeie care s-a legitimat cu un pașaport eliberat de autoritățile din Franța.

Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că persoana în cauză este cetățean din R.D. Congo, în vârstă de 31 de ani,  care a intrat legal în ţara noastră în baza documentelor personale”, a declarat inspector de poliţie, Andrei Alexandru Dincă.

 Au fost demarate cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției