atletico-utaÎnceputul săptămânii a adus doar confirmarea că UTA în forma ştiută se îndreaptă spre colaps. Omul de afaceri Adrian Marţian a venit la mitingul fanilor, dar asigurările date de acesta conform cărora va îndrepta lucrurile au fost demontate una după alta. Directorul executiv Gheorghe Constantin a anunţat că a demisionat de la UTA, iar antrenorul Adrian Falub a părăsit oraşul, neavând obiectul muncii. În continuare, atacantul Voinea, anunţat de Marţian ca jucător al UTA-ei, a fost prezentat de CS Universitatea Craiova.
Peste toate, Marţian şi Giovanni Catanzaritti s-au lansat într-un atac re­ciproc fără precedent, inutil de comentat.
Ultima şansă de salvare a clubului căreia Aradul îi spune „fanion” vine pe aceeaşi filieră Atletico, clubul patronat de Marius Ţucudean. Într-un interviu acordat SportArad săptămâna trecută, Alexandu Meszar dezvăluia că UTA SA primise o ofertă de preluare, refuzată însă.
Miercuri seară, Atletico a decis să facă o ultimă încercare de a menţine în viaţă gruparea alb-roşie în liga a doua, trimiţându-i lui Giovanni Catanzaritti o ofertă nouă. În ce constă oferta? Atletico va prelua mare parte din pasivul UTA-ei SA, în contul întregului pachet de acţiuni. Minusurile pe care Atletico le va suporta includ datoriile către stat, cifrate la 230,000 de Euro, restanţele pe care clubul le are la foştii jucători, angajaţi și cluburi estimate la 265,000 de Euro, datoriile către furnizori, în valoare de 25,000 de Euro, plus datoriile către Federaţia Română de Fotbal, 8,000 de Euro. În total, 528,000 Euro.
În contrapartidă, Atletico le cere lui Giovanni Catanzaritti, Giuseppe Guzzardi şi Adrian Marţian să renunţe la toate sumele cu care au creditat clubul UTA. Atletico doreşte un răspuns până pe 22 iulie, iar tranzacţia să fie încheiată în Arad nu mai târziu de 23 iulie.

Recomandările redacției