O vietnameză ascunsă într-un automarfar, găsită de polițiștii de frontieră

0
470


O vietnameză a vrut neapărat să plece din România și să ajungă în Germania. Din păcate pentru ea, nu avea voie să facă această călătorie pentru că îi lipseau actele ce i-ar fi permis trecerea granițelor.
Chiar din acest motiv, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au avut o întâlnire mai neobișnuită cu  au tânără din Vietnam, care încerca să iasă ilegal din ţară.

Miercuri, în data de 11 decembrie, în jurul orei 16.40, la Punctul de Trecere a Frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul turc C.I., în vârstă de 54 de ani. Acesta se afla la volanul unui automarfar marca Iveco, înmatriculat în Turcia.
Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta  transporta coli metalice pe ruta Turcia – Germania, dar, pe lângă cele scrise deja în acte, el mai avea ceva în mașină.
În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Așa, în interiorul cabinei a fost descoperită ascunsă o fată.
În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că persoana este o tânără din Vietnam, în vârstă de 29 de ani, care a intrat legal în România în baza unei vize eliberată în scop de muncă.  Aceasta intenţiona să ajungă în Germania.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţeanul din Vietnam, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.