La nivelul Județului Arad, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 286 persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 1019. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 152, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 3744.

VERIFICĂRI

Pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață, polițiștii arădeni au verificat 126 persoane și 19 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor de izolare. Nu au fost aplicate amenzi contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și nici nu au fost întocmite dosare penale noi pentru încălcarea regimului de carantină sau alte fapte circumscrise infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. În același interval de timp, jandarmii arădeni au verificat 53 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, fără să constate abateri. Au întocmit acte premergătoare în vederea începerii urmăririi penale față de o persoană, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, cazul fiind mediatizat în cursul zilei de marți când s-a aflat de plecare a patru persoane dintr-un centru de carantină.

FĂRĂ AMENZI 
Polițiștii locali arădeni, asigurând cu un efectiv de 44 de cadre și 19 mijloace auto mai multe tipuri de activități legate de prevenirea răspândirii COVID-19 și aplicării prevederilor ordonanțelor militare, au legitimat și verificat, într-un interval de 24 de ore (perioada 12.05.2020, ora 7.00 – 13.05.2020, ora 7.00), 35 de persoane, fără să aplice amenzi contravenționale pentru eventuale încălcări ale restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare. Direcția Generală Poliția Locală Arad asigură pe perioada stării de urgență paza centrelor de carantină, paza și ordinea publică în zona centrului destinat găzduirii persoanelor fără adăpost din strada Voinicilor, precum și supravegherea traficului la coborârile de pe autostradă. De asemenea, polițiștii locali arădeni asigură verificarea locurilor unde au fost semnalate cazuri de infectare și participă, împreună cu efectivele M.A.I. sau individual, în filtre și activități de verificare a respectării ordinii publice și prevederilor ordonanțelor militare.

 

Recomandările redacției