O zonă gri din vecinătatea Podului Traian, transformată de tineri arădeni pentru activități culturale

0
580

Mai mulți elevi din Arad au reușit să readucă la viată o zonă gri din apropierea Podului Traian. Tinerii artiști au fost coordonați de mai mulți profesori de arte din Arad în cadrul festivalului Particles ediția 4. Mai precis aceștia au redecorat și pictat zona într-un stil autentic, tocmai pentru a pregătit locul pentru festivalul ce va începe vineri, însă locul transformat prin artă și cultură va rămâne tuturor iubitorilor de natură.

Cea de-a 4-a ediție a Festivalului Particles le propune arădenilor trei zile de artă și cultură pe Malul Mureșului, sub decorul podului Traian. Între 8-10 octombrie, Asociația Citizenit invită comunitatea locală la festival pentru a se bucura de concerte, expoziții, ateliere, spectacole, discuții și filme într-un spațiu inedit și transformat!

Programul festivalului cuprinde pe timp de seară concerte susținute de artiști și muzicieni arădeni precum: Cătălin Lăpușcă, Desolate Moors, Sounds of Om, Terra_H, dar și de trupele timișorene Grave for Sale și Psihodrom, și, nu în ultimul rând, de trupa Jurjak ca și cap de afiș.

Pe timp de zi publicul se poate bucura de ateliere coordonate de profesioniști din diverse domenii artistice. Invitați speciali vor susține o discuție cu tema „Patrimoniul natural, arhitectural, istoric: Memoria colectivă a unui oraș”, iar artiști locali și naționali vor avea expoziții și spectacole în diverse spații ale festivalului. Sâmbătă și duminică vor putea fi urmărite și o serie de filme puse la dispoziție de către organizatori în timpul zilei.

Particles Festival este o parte din ceea ce face Asociația Citizenit în Arad – un festival local în care cele mai importante elemente sunt participarea și căutarea.

La Particles arătăm ceea ce ne place în materie de artă, dar îi și provocăm pe artiștii locali să se exprime! Particles e o modalitate prin care dorim să ne punem amprenta asupra orașului Arad, e un altfel de festival pentru un altfel de oraș – acela pe care îl credem posibil, acela în care lucrurile își îndeplinesc potențialul. Particles e felul nostru de a spune că locurile unde ne place să ne întâlnim în Arad pot arăta și altfel, chiar și pentru 48 de ore, de a pune sub lupă spații nevalorificate, pe care împreună le putem pune în lumină. Particles e schimbarea care vine atunci când multe particule diferite se adună”, spune Oana Furdea, membru al Asociației Citizenit.

Festivalul are loc anul acesta pe Malul Mureșului în zona Podului Traian, lângă Agenția pentru Protecția Mediului. Intrarea la toate evenimentele din cadrul festivalului este liberă. Accesul se va face în conformitate cu legislația și măsurile epidemiologice în vigoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.