La sfârșitul săptămânii trecute, reprezentanții Consiliului Județean au primit o delegație de oameni de afaceri din China, vizită stabilită de comun acord în trecut. Întreprinzătorii chinezi, avându-I ca reprezentant pe omul de afaceri Kai De Gen s-au întâlnit cu Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad și cu Gheorghe Seculici, de președintele Camerei de Comerț, Agricultură și Industrie.
S-a discutat despre inițiativa lui Kai De Gen de a stabili relații economice cu parteneri din Arad, de a aduce investitori în județ și de a fi, la rândul său, distribuitorul produselor arădene în Republica Populară Chineză.
Discuțiile au fost orientate și spre aspectele tehnice ale colaborării, respectiv posibilitatea ca Aradul să fie reprezentat în relația cu partenerii săi chinezi de către un cetățean chinez cunoscător al limbii mandarine și al culturii chineze. „Suntem deschiși oricărei forme de colaborare care aduce investitori la Arad și deschide piețe noi pentru produsele arădene. În toamna anului trecut, domnul Kai a participat la târgul de vinuri de la Arad și știu că a găsit chinezi interesați de vinurile de calitate din județul nostru. A investit în promovarea Aradului și a României și a faptul că a revenit la Arad, că avem planuri de viitor, îmi confirmă că a luat în serios angajamentul pe care și l-a asumat. Am stabilit etapele viitoare ale colaborării noastre, împreună cu președintele Camerei de Comerț, domnul Gheorghe Seculici, care a intermediat această întâlnire”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.
Omul de afaceri Kai De Gen va reveni la Arad în lunile martie și mai, pentru a cunoaște mai bine Zona Liberă Arad-Curtici, facilitățile oferite de aceasta investitorilor non-UE, Podgoria Aradului și produsele tradiționale arădene pe care dorește să le exporte în regiunea Changzou.
(S.S.)

Recomandările redacției