sanevitMinistrul Economiei, Andrei Gerea, a invitat companiile din Italia să participe la privatizarea SC Sanevit 2003 din Arad.

În cadrul unei vizite efectuate recent în Italia, ministrul Economiei s-a întâlnit cu omologul său italian căruia i-a prezentat intenția de privatizare a unor companii românești de stat, printre care și Sanevit 2003 Arad.

Italia este unul din principalii parteneri comerciali ai României, ocupând  în ultimii ani locul 2, cu o pondere de 11,32% în volumul total al comerţului exterior al ţării noastre.

Începând cu data de 20 iunie, Ministerul Economiei exercită, în numele statului român, calitatea de acţionar unic al societăţii.

SC Sanevit 2003 SA a fost înfiinţată prin preluarea activelor SC Sanevit SA, în baza prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 31/2003 privind unele măsuri de restructurare financiară a creanţelor deţinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare asupra unor societăţi comerciale de pe platformele industriale Arad şi Harghita, printre care şi SC Sanevit SA, care a intrat în lichidare.

Obiectul principal de activitate al Sanevit 2003 SA îl constituie producţia de aparatură şi instrumente medicale.

 

Recomandările redacției