Oamenii de afaceri din Regiunea Vest sunt convocați de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Timișoara la o întâlnire. Aceasta va avea loc, nu la Arad, nu la Deva și nici la Reșița, ci tocmai în orașul de pe Bega, la sediul Direcției Regionale Vamale. Motivul? Potrivit reprezentanțiilor DGRFP Timișoara, Ministerul Finanțelor Publice a modificat și a completat H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, prin Hotărârea de Guvern nr.476/2018 care a fost publicată, pe 9 iulie 2018, în Monitorul Oficial. „Ca urmare a modificărilor H.G. nr. 807/2014, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara organizează întâlnirea cu agenții economici interesați din Regiunea Vest, ce va avea loc în data de 27.07.2018, ora 11:00, la sediul Direcției Regionale Vamale din municipiul Timișoara, B-dul Mareșal Constantin Prezan nr. 89, b. 45D, etaj IV, camera 404”, susțin cei de la DGRFP Timișoara.

Potrivit finanțiștilor, obiectivul schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr. 807/2014 îl reprezintă dezvoltarea regională prin sprijinirea realizării investițiilor de mare anvergură, cu importante efecte în economie, orientate spre sectoarele de activitate de vârf. Se acordă sume sub formă de granturi, de la bugetul de stat, pentru cheltuieli eligibile de natura activelor corporale și necorporale, precum și cele legate de închirierea construcțiilor aferente investiției inițiale.

„Dintre cele mai importante modificări amintim: valoarea minimă a investiției s-a diminuat la 13,5 milioane lei (aproximativ trei milioane euro); bugetul mediu anual al schemei este de 638 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 145 milioane euro; operatorul economic poate demara proiectul de investiții după depunerea cererii de acord pentru finanțare; cererile de acord pentru finanțare se depun în sesiune continuă până la data epuizării bugetului anual. La rubrica Transparență decizională, pot fi consultate proiectul ghidului solicitantului și proiectul ghidului de plată a ajutorului de stat acordat în baza H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, cu modificările și completările ulterioare. Pentru contact/informare/întrebări: marcela.tokarski.AR@anaf.ro; valentina.tomulescu.CS@anaf.ro; viorel.coman.HD@anaf.ro, mai susțin reprezentanții Regionalei.

Recomandările redacției