inselaciuneUn tânăr din Sălaj, a fost reţinut după ce a încasat de la peste 400 de persoane suma totală de 50.000 de euro, cu pro­mi­siunea că le va asigura locuri de muncă în străinătate. Tânărul de 24 de ani era administrator al unei firme din Oradea şi le-a promis mai multor persoane că le va aranja transportul şi locul de muncă în Germania. Sâmbătă noaptea, oamenii au aşteptat în zadar autocarul care să-i ducă în Germania, astfel că, persoanele în cauză au sesizat autorităţile despre înşelăciunea la care au luat parte.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, agentul principal Ioana Lascău, a declarat pentru corespondentul Mediafax că un tânăr de 24 de ani, administrator al unei societăţi orădene, a fost reţinut sâmbătă, pentru 24 de ore, de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, şi va fi prezentat Tribunalului Bihor, cu propunerea de arestare preventivă pentru înşelăciune.
Tânărul a înşelat peste patru sute de persoane din diverse zone ale ţării, de la care a încasat câte 130 de euro, cu pro­misiunea că le va găsi locuri de muncă în străinătate.

Recomandările redacției