Mai bine de doi ani de zile, cei din conducerea PSD s-au zbătut din răsputeri să contrazică acuzele că ar fi pe blat cu primarul Aradului, Gheorghe Falcă, acuze lansate chiar din laboratoarele PD-L, cu scopul de a-i decredibiliza pe şefii PSD. Paradoxal, după ce au câştigat acest război psihologic şi l-au învins pe Gheorghe Falcă şi gaşca lui la alegerile din 9 decembrie, la PSD au început să fie promovaţi oameni despre care toată lumea ştie că sunt apropiaţi de primarul Aradului.
Este cazul consilierului municipal Eugen Vasile Rus, zis Silviu, nu se ştie din ce motive. Consilierul PSD Rus este cunoscut şi acuzat de multă lume din partid ca fiind la mâna lui Gheorghe Falcă. Iar lucrurile sunt cât se poate de clare. Doar naivii nu vor să creadă şi nu sunt convinşi că Eugen Vasile Rus a făcut un mare blat cu Gheorghe Falcă atunci când şi-a băgat nevasta, pe Amelia Rus, în consiliul de administraţie al SC TOP SA. Pentru cei care nu cred sau se fac şi ne iau de proşti, trebuie să precizăm că accederea în CA de la SC TOP SA se face prin votul membrilor Adu­nării Generale a Acţionarilor, unde majoritatea absolută e deţinută de PD-L, prin consilierii municipali. Cum să obţină Eugen Vasile Rus această funcţie pentru soţia sa, fără acordul lui Gheorghe Falcă?
Despre Eugen Vasile Rus se aude că are dese întâlniri cu Gheorghe Falcă, dus de mânuţă de şeful său, patronul de la Lazăr&Sohne, cel care asigură cărniţa la chefurile pedeliste şi nu numai, lucru cu care se bate în piept ori de câte ori are ocazia. În plus, aflăm că pe Eugen Vasile Rus l-a lovit o mare prietenie cu Ela Falcă, această Artemis a zilelor noastre (pentru domnul primar, care are impresia că i-am jignit soţia, Artemis era zeiţa vânătorii la greci). Doi mistreţi ascunşi prin pădurile unde au fondurile cei de la Lazăr Hunting ne-au povestit că i-au văzut nu o dată pe pesedistul Rus şi pe Ela Falcă la partide de vânătoare, că cică soţia primarului ar fi foarte pasionată.
Toate aceste lucruri sunt însă trecute cu vederea. Mai mult, după toate aceste devieri, „pesedistul“ Rus nu numai că n-a fost sancţionat de partid, ba chiar a fost avansat, la finele săptămânii trecute, la funcţia de vicepreşedinte la nivel de judeţ. Mai un pic şi ajungea secretar general, aşa de bine e văzut Eugen Vasile Rus după coabitarea cu Gheorghe Falcă. Iar ca lucrurile să fie clare, anume că Rus are cuvânt greu în partid, şeful paznicilor de la Lazăr Hunting a fost numit trezorier al partidului. Rămâne de văzut ce funcţii vor primi şoferul şi secretara de la Lazăr&Sohne.
După avansarea lui Rus, alţi social-democraţi, care deşi au muncit pe rupte stau şi numără funcţiile lui Rus, au o mare dilemă: să se facă slugi la Falcă sau să se angajeze la Lazăr&Sohne, pentru a fi apreciaţi în partid ?

Recomandările redacției