oara1Sunt puţine posturile pe care utiştii se bat pentru un loc de titular, dar cel puţin pe dreapta, ca extremă ofensivă, săptămână de săptămână, patru jucători încearcă să intre în graţiile lui Adrian Falub. Capătă şi Monac sunt şi variante de fotba­lişti Under 22, în timp ce Bîrză şi Oara vin cu un plus de experienţă şi chiar valoare. Cel puţin ultimul sosit în Calea Aurel Vlaicu, Claudiu Oara, a fost curtat şi de grupări de Liga 1 şi este considerat una dintre marile speranţe ale fotbalului alba-iulian. Odată cu ieşirea din peisajul ligii secunde a Unirii, era normal ca atacantul de 24 de ani să-şi continue activitatea în altă parte şi – până la urmă – a ales UTA.
– Claudiu, ai fost ofertat de cel puţin două echipe în această iarnă şi, în final, ai ajuns la Arad…
– La un moment dat, se părea că voi juca în Liga 1, al Mediaş. Dar, mi s-a propus ceva şi apoi a fost altceva şi am ajuns la Râmnicu Vâlcea. Acolo se doreşte cu totul altceva decât la Arad şi era normal să fac alegerea asta. În plus, ca tradiţie, UTA nu se compară cu nu nicio altă divizionară secundă, dar şi cu multe formaţii din primul eşalon.
– Ce ai găsit aici, cum te-ai acomodat?
– Am fost foarte bine primit, mă înţeleg bine cu toţi colegii, e un grup unit şi valoros la Arad. Şi în tur, mi s-a părut că UTA are o echipă de valoare şi este peste multe echipe din această serie, dacă nu, chiar peste toate. Din păcate, nu a avut noroc în ultimele sezoane, când şi-a dorit mereu să promoveze, dar au promovat alte formaţii care nu şi-au propus neapărat asta. A fost cazul Sibiului acum doi ani, când a promovat de pe locul 4, iar acum Corona Braşov e şi ea în frunte venind direct din Liga a III-a…
– Poate va fi diferit anul acesta…
– Cu toţii sperăm asta, de aceea am venit aici şi să ne antrenăm zi de zi. Chiar dacă am pierdut la Mioveni, păstrăm şanse bune la un loc promovabil, dar pentru asta nu mai avem voie să greşim în etapele ce urmează.
– Ce ţi-a spus Adrian Falub în momentul în care te-a introdus pe gazon la mijlocul reprizei secunde?
– Să-mi fac treaba de atacant, să dau gol sau să contribui la faze de gol. Păcat că nu am reuşit să revenim pe tabelă, fiindcă la 2-1 am avut o mare ocazie de a egala. Nu pot să zic că am avut un debut prea reuşit. Era şi puţin greu, fiindcă venisem la echipă doar de câteva zile. Dar, le mulţumesc antrenorilor că au avut încredere în mine, sper să mă revanşez în meciurile următoare. Indiferent că voi da sau nu goluri, important este ca echipa să-şi îndeplinească obiectivul.
– Care sunt principalele noastre contracandidate?
– Din punctul meu de vedere, sunt două: Poli Timişoara şi Damila Măciuca. Vâlcenii chiar m-au impresionat ca joc, dar şi în urma achiziţiilor pe care le-au făcut în această iarnă. Au sosit câţiva jucători de Liga 1 care au ridicat nivelul echipei. Dar, până la urmă, noi trebuie să ne uităm doar în curtea noastră şi să ne câştigăm me­ciurile.
– Adrian Falub a şi declarat, dar şi îţi spune mereu la antrenamente să nu uiţi că acum eşti la UTA şi nu la Alba Iulia. Simţi că se pune o presiune suplimentară pe tine?
– Joc de la 17 ani în Liga a II-a şi cred că am învăţat să gestionez momentele grele şi importante din cariera mea. Eu obişnuiesc să mă antrenez cât mai bine, iar antrenorii sunt cei care decid dacă merit să joc.
– Apropo de Alba Iulia, cum comentezi falimentul fotbalului din Cetatea Unirii?
– Îmi pare foarte rău că s-a ajuns aici, fiindcă cel puţin eu eram dispus să joc gratis pentru Unirea cel puţin până în vară. Am crescut la Alba Iulia, le datorez mult oamenilor de acolo, dar, din moment ce nu a mai fost posibil să evoluez la Unirea, trebuia să-mi continui cumva cariera.
– E bine că aveţi un patron care spune mereu lucrurilor pe nume, chiar dacă uneori nu e comod pentru unii fotbalişti?
– Personal, cred că da, deşi, poate, jucătorilor mai sensibili le-ar putea face rău acest lucru. Dar, domnul Marţian ne-a spus foarte clar că el va face tot ce ţine de el pentru a promova din acest an şi e normal să aibă nemulţumiri dacă lucrurile nu merg cum doreşte dânsul. Sperăm doar să nu-l mai dezamăgim niciodată.

Recomandările redacției