Când ne vom scăpa de pandemie? Este o întrebare destul de grea, mai ales că nu respectăm niște restricții, nici măcar nu ascultăm sfatul medicilor și al specialiștilor de a face acel vaccin pe care l-am dorit cu toții încă din debutul pandemiei. Într-adevăr, nu este obligatoriu, dar vedem cu toții ce se întâmplă cu cei care nu îl au deloc, nici măcar o doză administrată. Vaccinul nu te scapă să nu te infectezi cu Covid, dar nu faci boala într-o formă atât de severă. Eu am făcut acea boală, dar mi s-a părut foarte gravă. Înainte de a face Covidul acesta, nici nu îi luam în seamă pe cei care mă îndemnau să îmi fac vaccinul. Le zâmbeam, însă după ce m-a încleștat bine boala nu mi-a mai venit să zâmbesc. Vreo două – trei zile am zăcut în pat din cauza acestui nenorocit de virus.

Am făcut o medicație de o săptămână și am stat în carantină și nu știu cum să îi mai mulțumesc lui Dumnezeu că sunt teafăr. Am făcut vaccinul Pfizer, atât prima cât și cea de-a doua doză. Reacții am avut doar la rapel, însă foarte puține. Dar cu toate astea, trebuie să respectăm niște restricții și indicații. Trebuie să înțelegem că sunt făcute pentru binele și protecția noastră. Să lăsăm scenaritele și „oculta mondială“ pe seama celor cu… imaginație bolnavă.

Așadar, până nu vom respecta restricțiile și vom face vaccinurile suntem în pericol de a contracta boala mai târziu și nu vom scăpa în grabă de acest virus.

Eu cred că avem niște restricții lejere și degeaba alții le respectă atâta timp cât alții le râd în nas, până ce vor lua și aceștia boala. Pe urmă, așa mi-a zis o persoană căreia i-am tot zis să își facă vaccinul: „Fii serios, că eu unul nu îl fac“. La o săptămână am auzit că s-a infectat și persoana respectivă și unul dintre părinți, care până la urmă a decedat. Atunci l-am întrebat: „Cum este treaba, măi frate?“. „Vai, că nu mai spun la nimeni așa ceva. Prin ce am trecut din cauza Covid“.

Trebuie ținut cont de ceea ce ne spun specialiștii, medicii, nu politicienii. În ultima vreme și ei au ajuns să combată medicina. Ei, care nu sunt în stare să facă un guvern de atâta amar de vreme. Este o rușine față de poporul care i-a votat, iar ei se cred dumnezei. Dar să știți că totuși sunt deocamdată.

Iar vina pentru nevaccinarea unui procent atât de semnificativ al populației și implicit al numărului atât de mare de morți, aș arunca-o, fără niciun fel de remușcare, tot în cârca politicienilor. În țările nordice, acolo unde procentul de vaccinare este de peste 80%, iar rata de imunizare este aproape totală, politicienii au făcut un pas în spate și s-au abținut să dea indicații în ceea ce privește vaccinarea. I-au lăsat pe medici, pe specialiști. Pe cei care sunt în măsură să vorbească și care știu ce să spună. Care au făcut ceva în viață și al căror cuvânt este de încredere.

Recomandările redacției