Oare câți fac astfel de gesturi umanitare?

2
584

VOICU SIDA 

Cu siguranță, oameni de afaceri arădeni sunt mulți, dar care să își deschidă sufletul către cei nevoiași îi putem număra pe degete. Și aici nu avem mulți de numărat, ba mai mult „faptele“ lor de bine le putem vedea pe toate rețelele de socializare.

Atunci însă când, cu disperare, se fac diferite apeluri umanitare, mai ales din partea celor cu adevărat nevoiași sau căzuți în disperare din diferite motive, când sunt diagnosticați cu boli grave sau au nevoie de tratament prin diferite spitale din țară sau străinătate, atunci îl aflăm pe omul de afaceri arădean Ovidiu Palcu. Când au fost puși în situații de cumpănă de către soartă, prin diferite operații pe care au trebuit să le efectueze, ale căror costuri se ridicau cu mult peste puterea lor financiară, o mână de ajutor, o mână salvatoare, a venit din partea lui Ovidiu Palcu. Întotdeauna, întrebarea acestuia era doar unde trebuie să vireze banii, nu se punea problema de cât de mare era suma.

Avem și noi o întrebare: oare câți fac acest gest? Cu siguranță, sunt foarte puțini aceia care se mai gândesc și la problemele celorlalți. Îi putem număra pe degetele de la o mână, însă s-ar putea să avem surpriza să ne înșelăm: să fie chiar și mai puțini.

Eu l-am întrebat într-o zi: „Domnule Palcu, alții de ce nu fac aceste gesturi umanitare ca dumneavoastră?“. Știți ce mi-a răspuns domnul Palcu? „Ce fac alții este treaba lor. Eu simt în dreptul meu că trebuie să fac asta. Că sprijinul pe care îl acord celor aflați în deznădejde îmi va fi răsplătit înapoi“, a spus omul de afaceri arădean.

Când?

Când voi cere de la Cel care ne supraveghează, care veghează asupra întregului Univers.

Sunteți credincios?

Da! Fără credință nu se poate face nimic, iar aceasta va fi răsplătită pe măsura fiecăruia.

Da, vreau însă să mă îndepărtez de la acest subiect umanitar și să intru în altul. Îmi pun întrebarea: oare la cei nevoiași și cu lipsuri, care nu au ce să pună pe masă de sfintele sărbători pascale, s-a gândit cineva? Mai ales la familii cu câte patru sau cinci copii, bătrâni, bolnavi. Cu siguranță că da, iar acela este omul de afaceri Ovidiu Palcu.

O bătrânică m-a întrebat: „Oare cine mai face aceste gesturi ca domnul Palcu?“.

Eu nu am auzit decât de el. „Vezi, dragul meu. Pentru oameni ca aceștia mai ține Dumnezeu lumea. Că oamenii tare s-au mai înrăit în ultimii ani. Eu am 83 de ani, dar nu am mai văzut atâta răutate pe pământ“.

În încheiere, eu vă zic să vă protejați împotriva acestei boli nenorocite provocate de Covid 19.

VOICU SIDA 

2 COMENTARII

  1. Deci, când faci milostenie, nu trâmbiţa înaintea ta, cum fac făţarnicii în sinagogi şi pe uliţe, ca să fie slăviţi de oameni; adevărat grăiesc vouă: şi-au luat plata lor.
    Tu însă, când faci milostenie, să nu ştie stânga ta ce face dreapta ta,
    Ca milostenia ta să fie într-ascuns şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie.
    (Evanghelia după Matei)

    Voicule, vezi să nu ajungi pe urma lu’ Zărăndan, cu osanalele astea pentru Palcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.