Preşedintele Barack Obama a estimat marţi că americanii, „din toate părţile ţării”, plătesc deja preţul schimbărilor climatice şi a precizat că trebuie neapărat acţionat împotriva acestei ameninţări, conform AFP.

„Americanii, din toate părţile ţării, plătesc deja preţul lipsei de acţiune”, a declarat el în cadrul unui discurs în care a prezentat o strategie naţională pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră care contribuie la procesul de încălzire globală.

„Problema este de a afla dacă avem curajul de a acţiona înainte de a fi prea târziu, iar maniera în care vom răspunde acestei provocări va avea un profund impact asupra lumii pe care o lăsăm copiilor noştri şi nepoţilor noştri”, a mai adăugat el.

„În calitate de preşedinte, în calitate de tată dar şi de american, mă aflu aici pentru a vă spune că trebuie să trecem la fapte”, a continuat el.

Barack Obama a precizat că a solicitat Agenţiei pentru Protecţia Mediului (EPA) să elaboreze normele care să reglementeze emisiile de gaze cu efect de seră de la termocentralele pe bază de combustibili fosili.

Preşedintele Obama a precizat, de asemenea, că proiectul controversat al conductei Keystone XL dintre Canada şi SUA nu va fi aprobat decât dacă nu va genera o creştere a emisiilor de gaze cu efect de seră. „Interesul nostru naţional va fi apărat doar dacă acest proiect nu va duce la o creştere semnificativă a poluării cu dioxid de caron”, a mai adăugat liderul de la Washington.  (AS – Editor: Codruţ Bălu)

 

Recomandările redacției