Obiceiuri miniere la Zlatna: Unirea Alba Iulia – UTA II 1-0

0
326

FOTO (alba-sport.ro)

„Satelitul” UTA-ei avea toate argumentele să spere într-un rezultat bun în „fieful” Unirii Alba Iulia, detașată în „mina” din Zlatna. Absențele importante ale gazdelor (aproape toată defensiva titulară: Mardare, Oprea, Matei), plus Joldeș și Sulea, dar și jocul destul de prestat ar fi trebuit să aducă cel puțin un punct contra echipei fanion a județului Alba. Numai că arbitrii, amețiți – probabil – de aerul vechilor vremuri când echipele vizitatoare nu prea mișcau în front în localitățile miniere, au fost piesă importantă din „puzzelul” victoriei gazdelor.
În prezența a 150 de spectatori, „uniriștii” au început mai bine, cu șut al lui Culda puțin pe lângă poartă. Arădenii au intrat repede în joc, au avut mai mult balonul și, la mijlocul primei părți, Ghergar a avut o ocazie imensă la centrarea lui Copaci, dar „capul” ex. cermeianului a fost respins in extremis de defensiva lui Radu Andone. Finalul primei părți a aparținut „alb-negrilor”, Mara fiind providențial în două rânduri, la șutul lui Morar deviat de Wild, dar mai ales la reluarea de efect a lui Selagea ce mergea sub transversală. Însă, în minutul 42, portarul UTA-ei II nu a mai putut face nimic, la reluarea din apropiere a lui Andrei David la capătul unei faze fixe.
Vizitatorii s-au trezit după pauză, dar nu înainte ca Ștef și Culda să treacă pe lângă golul de 2-0. A urmat o perioadă de joc bună a echipei secunde a „Bătrânei Doamne”, iar Suciu a avut destul de lucru la șuturile periculoase ale lui Ghergar și mai ales Mandache. În schimb, Lazăr nu a cadrat poarta cu o reluare din mij­locul careului după o acțiune a lui Iova. Nici Ignea nu a fost prea inspirat, preferând o pasă greșită în locul unei preluări și finalizări din 7 metri. Și, a venit cel de-al doilea minut de prelungire. Tarcea a executat o lovitură liberă, Copaci s-a înălțat în careu peste Suciu, a marcat cu capul la colțul lung, dar arbitrii au decis offside și au anulat golul. Au fost lacrimi de nervi și supărare pentru tinerii fotbaliști ai UTA-ei II, ce au avut o medie de vârstă de 19,27 de ani per echipă, în timp ce gazdele – 19,81.
Reacții la cald
La final, Dan Oprescu a considerat că echipa pregătită de el, Cristi Păcurar, Adi Ungur și Vasile Sin nu merita să piardă a zecea confruntare stagională. „La ceea ce s-a jucat de ambele părți, nu meritam să pierdem meciul, dar ratările mari ale jucătorilor noștri, dar și anumite decizii de arbitraj, totul culminând cu anularea golului lui Copaci, au dus la acest deznodământ. Ca și prestație generală suntem pe o pantă ascendentă și asta de vreo trei-patru meciuri. Azi, am jucat bine în special în repriza a doua, meritam să marcăm cel puțin un gol, dacă nu mai multe, e păcat – însă – că a intervenit factorul arbitraj între două echipe de copii. Sigur, gazdele au avut absențe importante, dar, până la urmă, omul lor numărul unu, Ciprian Selagea, a fost pe teren”, a menționat Oprescu.
De cealaltă parte, tehnicianul gazdelor susține și el că punctele au rămas pe merit pe malul Ampoiului. „Am obținut o victorie muncită și pe deplin meritată. Am întâlnit un adversar bun, în condițiile unui treen dificil. Andrei David și-a făcut datoria, a intrat și-a făcut datoria. Felicitări jucătorilor pentru dăruirea din teren. Un succes demult așteptat. Dedicăm succesul lui Cătălin Suciu, care ieri și-a aniversat ziua de 18 ani”, a menționat Radu Andone pentru ziarulunirea.ro.
Formații:
Unirea: Suciu – Ioani, Goguța, Scrob, Crăciunesc – Selagea, Onacă – B. Ștef (85 Lăsconi), F. Morar (64 Șchiau), A. David (90 Lupea) – Culda.
UTA II: S. Mara – Iova,  Lazăr, Wild, Copaci – Dobrean (55 Tarcea), Coadă (65 Ghiunghiuș) – Vasile (55 Mandache), Ghergar, Ungurianu – Ignea.
Arbitri: Vlad Inoan (Florești – Cluj), Mircea Roșca și Marius Lazăr (ambii din Bistrița)
Observatri FRF: Constantin Făniță (Timișoara), Ionel Cătană (Motru)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.