Obiceiurile proaste care îţi distrug relaţiile de cuplu

0
256
relatie_cuplu_contradictieSuntem oameni, aşadar nu suntem perfecţi. Cu toţii facem greşeli. În timp ce unele nu au consecinţe importante, altele ne pot distruge relaţiile de cuplu fără să ne dăm seama, în special când este un obicei pe care îl repetăm la nesfârşit, fără intenţia de a răni sentimentele celuilalt. Ce gesturi nu ar trebui să mai faci, dacă nu vrei să ajungi la despărţire:

Eşti prea „lipicioasă”

Este un sentiment frumos să ştii că eşti centrul universului iubitului sau iubitei tale, dar când el sau ea începe să devină cam prea ataşat, începi să simţi că te sufoci. La fel simte şi el dacă tu devii prea dependentă de el, îl suni mereu şi îi trimiţi, mesaje, e-mailuri şi SMS-uri. Este foarte sănătos ca din când în când să petreceţi timp şi separat, pentru a se bucura de propriile pasiuni şi pentru a-şi satisface propriile nevoi.

Nu mai ai grijă de tine

De multe ori, oamenii care se căsătoresc ajung să se îngraşe împreună. Devin prea comozi şi nu se mai îngrijesc, alte lucruri devenind priorităţile lor. Chiar dacă v-aţi promis dragoste până la sfârşit, la bune şi la rele, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să mai depui niciun efort odată ce te-ai văzut cu inelul pe deget. Şi acelaşi lucru trebuie să-l faci şi când te afli într-o relaţie serioasă. Probabil el te va iubi oricum, dar asta nu înseamnă că oricum poate fi şi neepilată sau cu kilograme în plus.

Îl faci să creadă că nu ai nevoie de el

O relaţie de cuplu nu înseamnă să îţi pierzi independenţa, iar faptul că îi arăţi câteodată că ai nevoie de el nu te face slabă sau vulnerabilă. Celor mai mulţi bărbaţi le place sa simtă că iubitele lor au nevoie de ei şi probabil că şi ţie îţi place să ştii că el are nevoie de tine. Dacă îl laşi să creadă opusul, atunci de ce îl mai ţii pe lângă tine?

Încerci să îl schimbi

În acest caz, problema este foarte simplă. Te-ai îndrăgostit de el, el este într-un fel anume, dar relaţia pe care o vezi tu sună un pic altfel. Aşa că faci tot posibilul ca el să se comporte aşa cum îţi doreşti tu, nu cum este el de fapt. Decât să îl schimbi – ceea ce probabil că nu vei reuşi – încearcă să scoţi la suprafaţă trăsăturile şi calităţile sale bune, printr-o atitudine pozitivă şi plăcută.

Îl baţi la cap

Marea problemă a oricărei femei. Tu încerci să îţi arăţi pasiunea faţă de un lucru, dar nu reuşeşti decât să îl baţi la cap, pentru că el nu vede situaţia la fel ca tine. Acest obicei va duce în mod sigur la certuri în orice relaţie, oricât de bună sau de deschisă ar fi. Mai important este modul în care îi spui un anumit lucru, decât ce îi spui.

Relaţia voastră nu este o prioritate

Apar diferite alte obstacole în calea relaţiei tale, ce uneori pot părea mai importante. Serviciul, pentru că ai nevoie de bani ca să te întreţii, copiii, pentru că ei cresc atât de repede şi îţi sunt atât de dragi încât vrei să petreci orice moment cu ei, şi aşa mai departe. Până la urmă, fără să îţi dai seama, relaţia ta nu mai este o prioritate, iar încetul cu încetul se deteriorează.

Sursa:  Unica.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.