„Luni sau marţi vom oficia­liza încă două transferuri”, anunţa, sâmbătă, preşedintele Chindiei, Marcel Ghergu, la finalul cantonamentului centralizat pe care l-a făcut echipa la Mogoşoaia. Iar în prima zi din această săptămână s-a şi aflat cei doi jucători care vor semna cu gruparea târgovişteană cu obiectiv promovarea.
Cu mai puţin de trei săptămâni înainte de reluarea campionatului Ligii a II-a, Chindia a bătut palma cu ata­cantul Daniel Florea (29 ani) şi mij­locaşul Daniel Rogoveanu (22 ani). Primul era liber de contract după ce în această iarnă şi-a reziliat contractul cu UTA, iar al doilea a jucat ultima dată la Concordia Chiajna II.
Format de Ion Pitaru, Daniel Florea se întoarce pe „Eugen Popescu” după 14 ani, răstimp în care a evoluat la Farul, Callatis Mangalia, Delta Tulcea, Astra Giurgiu şi UTA Arad. Atacantul adus acum de Chindia a cucerit titlul naţional cu Astra în 2016, evoluând apoi în cupele europene cu echipa din Giurgiu. În prima parte a sezonului a evoluat în 11 meciuri pentru UTA, atât în campionat, cât şi în Cupa României, şi a marcat 8 goluri, fiind golgheterul echipei. Florea nu a acceptat noile condiţii financiare de la echipa arădeană şi şi-a reziliat de comun acord contractul. Atacantul a fost ofertat şi de ASU Poli, însă voia să se transfere în afara ţării. În cele din urmă a ajuns să semneze cu Chindia, formație căreia i-a și înscris un gol în succesul „roș-albilor”, cu 2-1, în ultimul meci acasă din 2017.
Daniel Rogoveanu este originar din Filiaşi, a debutat în Liga a II-a în 2014, la FC Olt Slatina, iar apoi a ajuns la Concordia Chiajna. Sezonul trecut a prins doar 12 minute într-un singur meci în Liga 1, iar în acest campionat nu a evoluat deloc pentru ilfoveni. În schimb a evoluat la Concordia Chiajna II, în Liga a III-a. Rogoveanu a intrat într-un con de umbră în ultimii ani, mai exact după ce a făcut pasul la Chiajna. În această iarnă a dat probe şi la Juventus Bucureşti, însă nu a convins.
Pe lângă Daniel Florea şi Daniel Rogoveanu, Chindia i-a mai adus în această iarnă şi pe atacanţii Andrei Luduşan (21 ani, ex CS Iernut), Sergiu Jurj (20 ani, ex Olimpia Satu Mare) şi mijlocaşii Rafael Licu (20 ani, ex ASA Târgu Mureş) şi Andrei Manea (17 ani, ex Centrul Naţional de Excelenţă Târgu Mureş).
Ionuț Marin

Recomandările redacției