Obiectivul lui Lorenzi în „alb-roșu”: „Pornind de la istoria sa bogată, vrem să facem din nou din UTA o echipă de TOP”

0
562

Locul ivorianului Stephan Coulibaly în lotul „Bătrânei Doamne” a fost luat de un fotbalist din Țara Cafelei. Laszlo Balint a lăsat să se înțeleagă că nu a renunțat definitiv nici la serviciile mijlocașului de culoare, doar că e clar că nu va putea conta prea curând pe acesta. Așadar, a apelat la Diego Fernando Lorenzi, un alt „închizător” sau mai degrabă tipul de mijlocaș box to box care ar putea foarte bine să joace și într-un 4-4-2, mai ales atunci când David Miculescu ar putea lipsi din diferite motive.
De altfel, chiar tehnicianul „roș-albilor” a ridicat problema unei posibile absențe a internaționalului de juniori chiar cu prima etapă a noii stagiuni. „Chiar azi (n.a. luni) am primit convocarea la lotul național pentru Miculescu și sunt șanse foate mari să nu ne putem baza pe el în prima rundă. Rămâne de văzut dacă putem negocia cu Federația această situație, însă e clar că trebuie să fim pregătiți pentru orice, să avem soluții viabile, să putem jongla oricând cu ele. Și oricum în acea zonă sufeream deja numeric și valoric, era nevoie de un fotbalist ca Lorenzi. Statistica spune că e un fotbalist muncitor, care aleargă foarte mult, personal am mare încredere în el. Asta nu înseamnă că un jucător tânăr va rămâne automat pe bancă, mai ales că la UTA juniorii se ridică la nivelul seniorilor în fiecare compartiment. Dar, repet, e important să avem soluții și la un moment e posibil să sacrificăm un jucător senior care dă satisfacție, randament, pentru un jucător tânăr ca să ne încadrăm în regulament. Noroc că la UTA juniorii se încadrează și ei perfect în lot și au valoarea și potențialul să crească alături de această echipă”, a spus Laszlo Balint, care a confirmat că în cazul lui David Miculescu a fost vorba mai mult de o sperietură în cazul accidentării suferite în testul cu Pecica. În schimb, un alt fotbalist pare a avea probleme ceva mai serioase. „David a suferit doar o contuzie puternică la gleznă și azi s-a antrenat normal. La Tomozei este puțin mai grav, în sensul că a suferit o accidentare destul de neplăcută. El a terminat pe picioare meciul de sâmbătă, dar s-a ales cu o întindere de ligament la una dintre glezne. Dar, chiar și așa, și el a tras de el și s-a antrenat azi. Ăsta e spiritul pe care vreau să-l văd la echipă, să tragem de noi, să suferim, e nevoi și de sacrificii pentru a ajunge unde ne dorim cu toții”, a mai spus „principalul” utist.
Fiindcă a ajuns la Arad doar la orele serii, după o călătorie lungă din Brazilia, Lorenzi a demarat de marți pregătirea alături de noii săi colegi. Până una alta, pare a știi exact ce urmărește la cea de-a treia sa aventură la o formație europeană, după Primavera lui Inter și elvețienii de la Lugano. „A trecut destulă vreme de când am jucat la Inter, aveam 16 ani când am activat acolo. Nu am rămas mult la Milano, dar în perioada petrecută acolo am crescut destul de mult atât din punct de vedere tactic, cât și tehnic. Dar, acum sunt aici și vrem să facem din nou din UTA o echipă de top, pornind de la istoria ei bogată. Clubul a pierdut puțin în ultimii ani, dar sunt aici să îl ajut să se ridice și prin munca mea. Simt multă încredere în jurul meu din partea antrenorului, a clubului și a noilor mei colegi. Dacă am venit aici vreau să fac mult bine acestei echipe și voi lucra în fiecare zi pentru a reuși. M-am antrenat în fiecare zi în Brazilia după ce m-am despărțit de fosta mea echipă. Ultima mea partidă oficială a fost cam cu 25 de zile în urmă, așa că nu stau foarte rău din punct de vedere fizic. Să zicem că acum sunt la 50% din capacitatea mea fizică, dar mai am aproape o lună de zile să mă pun la punct în întregime pentru prima etapă. Am jucat de câteva ori și în Brazilia pe un teren sintetic și nu va fi o problemă acest lucru. Cu atât mai mult cu cât mi s-a spus că peste vreo două luni de zile ar trebui să jucăm pe noul stadion, așa că nu mai e chiar atât de mult până atunci”, au fost răspunsurile punctuale ale mijlocașului brazilian de 29 de ani la curiozitățile presei.
Așadar, Diego Lorenzi, Cristian Pușcaș, Dennis Hrezdac și Damian Isac luptă pentru două locuri în centrul liniei mediane, acolo unde poate urca, la nevoie, și Cristian Melinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.