Cu toate că situația se agravează, persoanele depistate cu coronavirus fiind tot mai multe, sunt și alții care nu înțeleg cât de serioase sunt lucrurile. Astfel, după ce a fost obligat să stea în izolare pentru 14 zile, lucru ce se întâmplă cu toate persoanele venite din zonele cu risc ridicat de contaminare, a plecat la cumpărături. După ce și-a luat tot ce avea nevoie, un bărbat a urcat în mașină și drumul l-a dus tocmai până în Timișoara. 

Așadar, pentru faptele sale, la data de 26.03.2020 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad s-a înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârşirii
infracţiunii infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”.

„La data de 20.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul IPJ Arad – Postul de Poliţie Macea s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană aflată în izolare la domiciliu, a părăsit în data de 19.03.2020 locuinţa, în vederea efectuării de diverse cumpărături pe raza localităţii Macea, iar în aceeaşi zi în jurul orei 17:40 s-a deplasat la Aeroportul Internaţional Timişoara pentru a-l prelua pe fratele lui ce se întorcea din Franţa.
Urmărirea penală continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. 

Din păcate, în loc să încerce să ajute, foarte mulți consideră că ei nu ar putea să răspândească virusul și, în ciuda tuturor recomandărilor, ei preferă să își urmeze propriile reguli. 

Recomandările redacției