Bursa de Valori Bucureşti /BVB/ începe marţi tranzacţionarea obligaţiunilor corporative emise de Unicredit Ţiriac Bank, la sectorul Titluri de credit – Categoria obligaţiuni corporative, precizează un comunicat al BVB .

‘Ne bucurăm că Unicredit Ţiriac Bank a ales Bursa de Valori Bucureşti pentru a se finanţa. Sperăm că tot mai multe companii vor realiza potenţialul pieţei de capital din România şi îi vor urma exemplul. Succesul ofertei Unicredit Ţiriac Bank demonstreză încă o dată că în piaţă există atât bani cât şi interes din partea investitorilor pentru emisiuni noi,’ a declarat Lucian Anghel, preşedintele BVB.

Aceasta este cea de a 16-a emisiune de obligaţiuni corporative care are loc la BVB. În prezent, la BVB, în sectorul Titluri de credit – Categoria obligaţiuni corporative, se mai tranzacţionează obligaţiunile emise de European Bank for Reconstruction and Development /BERD/ în 2009, de Banca Europeană pentru Investiţii /BEI/ în 2007 şi de GDF Suez Energy România în 2012.

Obligaţiunile Unicredit Ţiriac Bank au o valoare nominală de 10.000 lei, valoarea totală a emisiunii este de 550 milioane lei, iar rata dobânzii este 6,35%.

 

(AS – autor: Ady Ivaşcu, editor: Nicoleta Gherasi)

 

Recomandările redacției