Obrăznicia ungurilor a depăşit orice limită!

0
498

Conform unui Comunicat al MAE, şeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto, a solicitat în timpul întrevederii cu omologul său român, Teodor Meleşcanu, ignorarea unor decizii ale instanţelor judecătoreşti şi intervenţia statului român în Justiţie. „Întrevederea ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, cu omologul său ungar, Peter Szijjarto, a avut loc la solicitarea expresă a părţii
române, în condiţiile menţinerii de către partea ungară a unei atitudini neconstructive şi pentru a descuraja provocările
constante ale părţii ungare. În timpul întrevederii, ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, a solicitat ignorarea deciziilor instanţelor judecătoreşti şi intervenţia statului român în Justiţie“, se precizează în Comunicat. Pur şi simplu, pentru a le da lor satisfacţie, ungurii pretind Guvernului României să nu respecte deciziile judecătoreşti, ci să acţioneze în stil totalitar, dictatorial, pe modelul Viktor Orban, care taie şi spânzură în Ungaria.
Discuţiile au avut ca teme principale situaţia cimitirului de la Valea Uzului şi Codul Administrativ, recent adoptat. Ungurii cer Guvernului României să extindă drepturile minorităţilor, cărora trebuie să li se garanteze folosirea limbii materne şi în comunităţile în care au o pondere sub 20%. Cât priveşte cimitirul de la Valea Uzului, Szijjarto i-a cerut lui Meleşcanu să ajute la facilitarea consultărilor între experţii din cele două ţări asupra acestei probleme şi să susţină o vizită comună la faţa locului în cât mai scurt timp posibil. După cum era şi normal, Meleşcanu a replicat că într-un stat de drept intervenţia statului în justiţie este inadmisibilă. Faptul că MAE a dezvăluit în Comunicat că ungurii cer nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, i-a înfuriat şi mai tare pe aceştia, Peter Szijjarto , foarte ofuscat, dând şi el un Comunicat. „România a făcut o declaraţie care îngreunează îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale”, zice belicosul minis­tru ungur. O ameninţare pe faţă, o obrăznicie cum rar s-a mai văzut. Adică, Vezi, Doamne, dacă nu le dai maghiarilor tot ce vor ei, Ungaria va ataca în continuare România, pe toate fronturile, îi va băga beţe în roate peste tot.
Veşnica toleranţă dusă la absurd, cedările absolut imbecile la pretenţiile UDMR, doar din dorinţa de a avea voturile acesteia în Parlament, ne-au adus unde suntem. În mod normal, trebuia ca acest ministru să fie declarat persona non grata în România, pe motiv de instigare la nerespectarea deciziilor judecătoreşti. În ce ţară din lume se permite unor demnitari străini să participe la întruniri de genul celor de la Tuşnad şi să înjure ţara respectivă? Dacă o ţinem tot aşa, nu mai putem vorbi despre toleraţă extremă, ci despre trădare de patrie! Dacă tot ne cer ungurii să nu mai respectăm legile şi hotărârile judecătoreşti, ar trebui să schimbăm de urgenţă Codul Administrativ şi să nu mai permitem folosirea limbii maghiare decât în unităţile administrative unde maghiarii au o pondere de 30%. Ar trebui să nu mai permitem UDMR să funcţioneze ca partid politic, pentru că nu există partide etnice, ci doar uniuni, asociaţii sau ce mama dracului or mai fi! Sigur, nu doresc aşa ceva, vreau doar să arăt ce s-ar întâmpla dacă am face cum ne cer ungurii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.