Cei care vor să cumpere titluri de stat Tezaur, din ediția Centenar mai au la dispoziție câteva zile. Trebuie spus că, în acest an aniversar – Centenarul Marii Uniri, o formă avantajoasă și sigură de economisire sunt aceste titluri.

Ministerul Finanțelor Publice a lansat la 1 august 2018 cea de-a doua emisiune de titluri de stat din cadrul Programului Tezaur – ediția Centenar, destinată numai populației. Titlurile de stat cu o valoare nominală de 1 leu, au scadența la trei ani, o dobândă de 4,5%, iar veniturile aferente sunt neimpozabile.

Pot cumpăra titlurile persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, inclusiv cele care au participat și la emisiunea anterioară din luna iulie. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune.

Astfel, arădenii pot cumpăra titlurile de stat de la toate unitățile operative ale Trezoreriei Statului, indiferent de domiciliul fiscal, în perioada 1 – 24 august 2018

De asemenea, acestea se pot achiziționa în perioada 1 – 23 august 2018 prin rețeaua de oficii poștale ale Poștei Române din mediul urban, iar în perioada 1 – 22 august 2018 din mediul rural.

Cumpărarea titlurilor de stat se poate face prin numerar, dar și prin virament bancar atât prin unitățile operative ale Trezoreriei Statului cât și prin oficiile poștale din rețeaua Poștei.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, dar valoarea maximă cumulată a acestora nu poate depăși 100.000 de lei pentru subscrierile realizate prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului, respectiv 100.000 de lei pentru subscrierile realizate prin subunitățile poștale din rețeaua Poștei.

În perioada de subscriere investitorii au posibilitatea să solicite anularea sumei subscrise, prin depunerea unei cereri de anulare. După încheierea perioadei, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate.

De asemenea, în cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea de moştenitori.

Prospectul de emisiune şi eventualele modificări ale acestuia vor fi publicate pe www.mfinante.gov.ro (secțiunea Tezaur, ediția Centenar), www.datoriepublica.mfinante.gov.ro,  https://www.comunicatii.gov.ro , https://www.posta-romana.ro.

Recomandările redacției