Octogenar rătăcit în pădure la Moneasa, găsit în scurt timp de polițiști

0
438

Misiune îndeplinită cu succes de polițiștii și salvamontiștii din Moneasa, aceștia reușind să îl găsească în timp util pe un bărbat rătăcit în pădure. Ieri, în jurul orei 14,20, o femeie în vârstă a mers la Postul de Poliție Moneasa și a povestit polițiștilor că soțul ei de 86 de ani, a plecat de dimineață în pădure după vreascuri și uscături, în zona Dealului Delani, și nu s-a întors la masa de prânz.
În timp ce polițista de serviciu încerca să o liniștească, colegul ei a alertat Secția 9 de Politie Rurală Sebiș, și în cel mai scurt timp mai mulți polițiști au sosit la fața locului.
Polițiștii au solicitat sprijinul colegilor jandarmi montani și salvamontiști, și împreună cu lucrători din Primărie și voluntari au pornit căutarea în zona indicată de aceasta, pe o suprafață de 1-8 km în amonte de casa lor.
Prin iarbă înaltă de un metru, aproape de liziera pădurii, după zeci de minute de căutări, unul dintre salvatori a auzit o voce firavă care l-a condus către bărbatul rătăcit. Era căzut, deshidratat dar fericit că nu l-a prins noaptea singur, lângă pădure.
Salvatorii l-au dus pe acesta pe brațe și apoi cu ATV-ul până la autospeciala SAJ, sosită între timp la fața locului pentru a-i acorda îngrijiri medicale.
Din fericire, bărbatul este în afara oricărui pericol, alături de familia sa, în Moneasa, unde aerul e rarefiat, oamenii puțini, dar la greu sunt mereu împreună.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.