fila

Invitaţi de marcă la Arad

Prezent la Arad pentru a deschide cea de-a 66-a stagiune muzicală a Filarmonicii de Stat maestrul Horia Andreescu, unul dintre cei mai apreciaţi dirijori ai lumii la ora actuală, a declarat că sala Palatului Cultural este una dintre cele mai bune trei săli din țară, alături de cea din Târgu Mureș și a Ateneului din București. Maestrul își dorește ca Aradul să dețină un loc important pe harta culturală a României. Programul concertului vocal – simfonic de deschidere a noii stagiuni cuprinde Misa în do major op. 86 și Simfonia a VII-a în la major op. 92. Cu o distribuţie solistică de excepţie, alcătuită din soprana Daniela Mureşan Chişbora, mezzosoprana Liliana Mattei Ciucă, tenorul Ionuţ Popescu şi baritonul Cristian Hodrea, cărora i se alătură Corul Academic pregătit de Robert Daniel Rădoiaş.

Cu un program impresionant, pe lângă concertele curente, luna octombrie va dărui publicului și ediția a treia a Festivalului Toamna Muzicală Arădeană. Festivalul va debuta în data de 16 octombrie cu un eveniment extraordinar: versiunea semi – scenică a operei Madame Butterfly, de Giacomo Puccini, sub bagheta maestrului italian Roberto Salvalaio, în concepția regizorală a lui Nicolae Mihai Brânzeu, corul fiind condus de Robert Daniel Rădoiaș. Printre soliști se vor număra Hasmik Papian (Austria), Liliana Mattei Ciucă, Mario Malagnini (Italia) și Valentino Salvini (Italia).

Din suita evenimentelor extraordinare care vor marca prima lună a noii stagiuni nu trebuie omis Concertul aniversar – Corul Filarmonicii de Stat Arad, 60 de ani de activitate, programat pentru ziua de joi, 16 octombrie, ora 19,00. „Am gândit foarte atent acest eveniment, din dorința de a face o legătură între primul concert al corului filarmonicii arădene, de acum 60 de ani, și cel aniversar, de azi“, spune Robert Daniel Rădoiaș. „Tocmai pentru a face această legătură, vom cânta, la fel ca acum șase decenii, Carmina Burana, de Carl Orff, și, la fel ca și atunci, unul dintre soliști va fi chiar un membru al corului, și anume tenorul Ioan Moțiu. Lui li se vor alătura soprana Annamaria Kaszoni și baritonul Adrian Mărcan“, mai arată dirijorul corului, Robert Daniel Rădoiaș, cel care și-a asumat rolul de a pregăti un concert aniversar de excepție.

Recomandările redacției