Asociația „Ofensiva tinerilor” anunță că, începând cu 20 octombrie, a desfășurat, împreună cu Centrul local „Phoenix” al cercetașilor arădeni, o serie de acti­vități dedicate tinerilor din municipiul Arad și comuna Șilindia.
Aceastea se vor încheia astăzi, fiind organizate în cadrul unui proiect finanțat de către Ministerul Tineretului şi Sportului, cu implicarea a peste 60 de persoane, tineri şi lucrători de tineret din judeţul Arad.
Proiectul a constat într-un curs non-formal/experimental de cinci zile ce sco­pul urmărit fiind stimularea participării publice a tinerilor.
În municipiu au avut loc sesiuni pr­e­gătitoare care au avut ca temă formarea echipelor, familiarizarea cu ciclul de viaţă  a unei activităţi de tineret şi de planificare a etapei de continuare pe termen mediu-lung, iar în Şilindia au avut loc ateliere experimentale de voluntariat, cum ar fi igienizarea unor spaţii verzi, plantarea de material săditor, montarea unor căsuţe pentru păsări, pictarea pereţilor unui imobil care va deveni centru local de resurse. „Asociaţia «Ofensivă tinerilor» şi Centrul Local «Phoenix» al cercetaşilor arădeni desfăşoară de peste zece ani activităţi non-formale/experimentale de tineret în judeţul Arad, iar proiectul «Iniţiativa Șilindia» reprezintă o etapă importantă dintr-un demers mai larg de constituire în comuna Şilindia a unui Centru de Resurse în care, începând din 2017-2018 vor activa inclusiv voluntari din mai multe state ale UE”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.
(L.Ș.)

Recomandările redacției