Oferte de ucenicie pentru românii în căutarea unui loc de muncă în Marea Britanie

0
138

mbRomânii fără un loc de muncă care intenționează să vină în Marea Britanie pot accesa de acum și oferte de ucenicie plătite, în baza unui program lansat de guvernul de la Londra în valoare de 1,5 miliarde de lire sterline care are drept scop să-i ajute pe tinerii britanici să-și găsească un loc de muncă, informează în ediția sa on-line The Telegraph.

Agenții de recrutare din România le propun românilor care doresc să beneficieze de ridicarea restricțiilor pe piața muncii în Marea Britanie contracte de ucenicie plătite cu până la 1.000 de lire sterline și cursuri de pregătire.

Una dintre aceste agenții anunță oferte de ucenicie, subvenționate de guvernul britanic, la restaurantele ‘Gordon Ramsay’ și la clubul de fotbal Chelsea.

Potrivit The Sunday Times, o agenție de recrutare din orașul Cluj oferă o serie de astfel de contracte plătite cu sume între 650 și 1.000 de lire sterline pe lună.

În baza legislației europene privind libertatea circulației, Marea Britanie nu-i poate împiedica pe imigranții din UE să ocupe posturile de ucenic râvnite înainte de britanici, care sunt de asemenea în căutarea unui loc de muncă.

Guvernul britanic a recunoscut însă că nu știe câți cetățeni străini au obținut oferte de ucenicie finanțate din banii contribuabililor pentru că nu s-a înregistrat naționalitatea lor.

Un anunț apărut pe Tjobs, un site românesc de locuri de muncă, afirmă că solicitanții care reușesc să obțină astfel de contracte vor beneficia și de cazare și vor fi așteptați pe aeroporturile britanice Luton și Heathrow.

Anunțul subliniază faptul că în Marea Britanie nu se vor plăti taxe pentru veniturile mai mici de 10.000 de lire sterline începând din acest an, scrie The Sunday Times. AGERPRES

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.