Oficial: 16 cadre medicale din Arad, confirmate pozitiv cu COVID-19

0
447

Nu mai puțin de 16 cadre medicale din Arad au fost infectate cu coronavirus, potrivit informării Grupului de Comunicare Strategică. Conform raportărilor către Institutul Național de Sănătate Publică din teritoriu, în prezent, în țara noastră au fost înregistrate nu mai puțin de 285 cadre medicale infectate cu noul coronavirus, după cum urmează: 91 medici, 90 asistenți medicali, 26 infirmiere, 8 ingrijitoare, 70 personal auxiliar. 

La Arad, sunt în total 16 cadre medicale care au fost confirmate pozitiv în urma testării ce a avut loc în urmă cu câteva zile. Sunt cinci medici, trei asistente și opt oameni care sunt încadrați ca personal auxiliar.

Potrivit informațiilor noastre, cinci cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase au fost confirmate pozitiv, ele primind rezultatele testelor ce au fost făcute cu câteva zile în urmă. 

Amintim că vineri, dr. Otinel Șandru, liderul Sanitas, ne-a confirmat că sunt 10 cadre medicale infectate cu virusul mortal. Însă de vineri, au mai fost confirmați pozitiv și alte cadre medicale. Doi dintre cei 10 oameni din personalul medical infectat lucrează la Spitalul Orășenesc Ineu, iar ceilalți opt sunt de la Spitalul Județean de Urgență Arad. 

Medicul Otinel Șandru, liderul Sindicatului Sanitas Arad, a afirmat că majoritatea cadrelor medicale depistate pozitiv la testul pentru coronavirus lucrează la Spitalul Județean de Urgență Arad, în secția de terapie de intensivă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.