Oleksandr Turcinov, secretar al Consiliului Naţional pentru securitate şi apărare de la Kiev, a declarat că Ucraina va trimite din nou nave militare prin Strâmtoarea Kerci, dintre Marea Neagră şi Marea Azov, însă de această dată la bordul navelor vor fi oficiali ai unor organizaţii internaţionale, putem citi pe Mediafax.

Navele militare ucrainene vor face această încercare să ajungă din Marea Neagră în Marea Azov în pofida incidentului din 25 noiembrie, atunci când trei nave ucrainene au fost capturate de forţele ruse în zona Strâmtorii Kerci, informează agenţia UNIAN.

Dacă ne oprim şi ne retragem, Rusia îşi va îndeplini obiectivul de a confisca Marea Azov, prezentând restului lumii noile frontiere maritime auto-definite în Marea Neagră, legalizând în fapt ocupaţia Crimeei”, a declarat oficialul ucrainean pentru biroul local al BBC.

Pe de altă parte, Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, a declarat că intenţia Ucrainei de a trimite din nou nave militare în Marea Azov reprezintă o „provocare”.

Recomandările redacției