Oficial de la Registrul Comerțului: numărul falimentelor a crescut în județul nostru

0
701

Deși poate pare greu de crezut, într-un an în care s-a vorbit despre creștere economică, numărul falimentelor a crescut. Cel puțin în județul nostru. Nu este criză financiară, dar de la începutul anului și până în luna octombrie, la nivel de Arad s-au înregistrat 453 de suspendări de activitate. Datele se referă la firmele și activitățile persoanelor fizice autorizate și provin de la Oficiul pentru Registrul Comerțului (ONRC). Numărul suspendărilor de activitate este mai mare decât anul trecut, în 2017 înregistrându-se în aceeași perioadă, 379. Dinamica de creștere a suspendărilor de activitate este 19,53 la sută. Practic, luna și câteva suspendări de activitate.

La capitotul dizolvări, este confirmat faptul că, intreprinzătorii arădeni au avut probleme financiare în serioase în acest an, întrucât la ONRC s-au înregistrat sute de dizolvări de activitate. Mai precis, datele oficiale arată un număr de 524 de dizolvări față de 452 în aceeași perioadă a anului precedent. Sute de firme, care și-au întrerupt activitatea recent sau mai de mult au fost radiate. În nouă luni ale acestui an s-au înregistrat un număr de 1.352 de radieri, față de 1.201 în același interval al anului precent. Dinamica de creștere este mai mare de 12 procente.

Cât îi privește pe cei care s-au încumetat să deschidă o afacere – fie ea mică, sau mai mare, fie societăți cu răspundere limitată sau intreprinderi individuale, trebuie spus că, numărul este mai mic decât în 2017. Cu alte cuvinte, numărul falimentelor a crescut, iar numărul afacerilor noi deschise a scăzut. În nouă luni ale acestui an, Oficiul pentru Registrul Comerțului a înregistrat 2.574 de noi înmatriculări, din care, 1.528, societăți cu răspundere limitată și 496 persoane fizice autorizate. În aceeași perioadă din 2017, numărul de înmatriculări a fost ceva mai mare și anume, 2.639. Cine știe câte dintre afacerile noi deschise s-au dovedit neprofitabile?!

La începutul lunii octombrie 2018, în județul nostru figurau 29.937 de profesioniști activi din punct de vedere economic, din care, 18.779 persoane juridice și diferența, persoane fizice autorizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.