popescuFostul internaţional Gheorghe Popescu a anunţat că intră în cursă la alegerile următoare pentru postul de preşe­- dinte al Federaţiei Române de Fotbal.
„Baciul” i-a avut alături, în momentul publicării deciziei, pe Gheorghe Hagi, Ilie Dumitrescu şi Bogdan Stelea.
„M-am hotărât, voi candida pentru alegerile viitoare ale FRF. Am venit cu o parte din echipa care mă va însoţi. Alături de noi ar fi trebuit să fie şi Cristi Chivu. El se va alătura după ce îşi va încheia cariera. Gică Hagi şi Bogdan Stelea se vor ocupa de departamentul tehnic al FRF, însă nu vor avea prerogative legate de echipa naţională, pentru a nu exista confuzii. Ilie Dumitrescu va fi alături de mine pe partea administrativă. Departamentul de care se vor ocupa Gică şi Bogdan se va ocupa de organizarea unor centre regionale. Dacă nu vom reuşi să facem performanţă vom ridica mâna şi vom pleca acasă”, a spus Popescu.
Gheorghe Hagi spune că e trup și suflet lângă prietenul și cumnatul său: „Vom readuce fotbalul românesc acolo unde trebuie. Nu o să am o funcţie clară, pentru că nu voi pleca de la clubul meu. Gică, contezi pe mine şi dacă vei câştiga să facem performanţă!”, a afirmat fostul număr 10 al României.
Are girul „Nașului”
Mircea Sandu, cel care conduce forul din 1990, le-a transmis foștilor interna­ționali că e alături de ei. „Ştiam despre candidatura lui Gică Popescu, nu a fost o surpriză pentru mine. E foarte bine că are alături de el foşti colegi de echipă, oameni deja cu experienţă în administraţie şi în activitatea tehnică. Dacă vor avea nevoie de mine, uşa mea e deschisă, îmi pot bate oricând la uşă. E bine că se bazează pe susţinerea mea, ştiu unde mă găsesc, în clădirea de vizavi. Important e că Gică Popescu şi-a făcut deja un proiect de echipă, că se va apuca să lucreze deja la strategii. E un om indicat să conducă federaţia, şi cu echipa pe care şi-o face. Asta presupune un complex de activităţi, nu numai fotbalul”, a comentat fostul jucător al Sportului Studen­țesc, citat de Mediafax.
Cu cine se luptă
Mircea Sandu a menționat numele lui Ioan Andone și Anghel Iordănescu printre posibilii contracandidați ai lui Popescu. „Tot ce e posibil să mai apară alţi candidaţi. Am văzut că Andone e interesat, am mai văzut o propunere pentru Anghel Iordănescu din partea unui club. Cine ştie, până la 1 iunie 2014, când va fi Adunarea Generală, la care vor fi şi alegeri, mai sunt 10 luni”, a conchis Sandu.
De asemenea, fostul portar Florin Prunea și-a arătat intenția de a deveni șef al fotbalului românesc. „Mă gândeam de foarte multă vreme să candidez la şefia Federaţiei şi cred că voi face acest pas”, a mărturisit actualul conducător al CSMS Iași pentru gsp.ro. Și-ar putea încerca norocul și Constantin Iacov, fostul președinte al Progresului București.

Recomandările redacției