Oficial, situația în Arad: peste 200 de persoane în carantină și autoizolare

0
405

Până în dimineața de luni, moment la care a fost instituită starea de urgență pe tot teritoriul Românei, la Arad, oficial sunt 129 de persoane în punctele de carantină. Reprezentanții Prefecturii au comunicat că numărul persoanelor aflate în izolare în județul nostru este de 101.

Astfel, conform Grupului de Comunicare Strategică, în data de 16 martie 2020, ora 10.00, toate cele patru cazuri noi de infecție confirmate în județul Arad reprezintă persoane aflate în centrele de carantinare, iar probele analizate au fost prelevate la intrarea acestora în carantină.

Din cele patru persoane, două au domiciliul în județul Arad (femeie, 35 de ani; bărbat, 33 de ani), iar celelalte două în județele Suceava (femeie, 27 de ani), respectiv Tulcea (bărbat, 42 de ani). Toate cele patru persoane sunt internate în Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, fiind preluate din centrele de carantinare ulterior confirmării diagnosticului. Potrivit evidențelor Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, în această dimineață, la ora 9.00, în centrele de carantinare deschise pe raza județului Arad se aflau 129 persoane.

Menționăm că este posibil ca numărul persoanelor care stau în autoizolare să fie mai mare. Și asta pentru că sunt persoane care au hotărât să rămână acasă după ce au intrat în contact cu oameni care au fost expuși, dar asupra cărora nu trenează suspiciuni de infectare.  

De reamintit să fie luate în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale. Pentru recomandări și alte informații este disponibilă linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.