Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, a discutat cu omologul său belarus, Stanislav Zas, despre riscurile şi ameninţările existente la adresa statelor lor în contextul extinderii prezenţei militare NATO în Europa de Est, informează agenţia Tass, în pagina electronică.

Biroul de presă al Consiliului de Securitate al Rusiei a anunţat, marţi, că această problemă a fost ridicată în timpul consultărilor dintre cele două ţări în materie de securitate, care au avut loc la Minsk.

„Ei au discutat despre acţiuni comune menite să consolideze securitatea la nivel internaţional şi regional, chestiuni privind cooperarea bilaterală în ceea ce priveşte antrenamentul unităţilor de menţinere a păcii şi îmbunătăţirea echipamentului tehnic al trupelor”, a anunţat Consiliul rus de Securitate.

„Experţii din cele două ţări au discutat aspecte legate de dezvoltarea cadrului juridic contractual în ceea ce priveşte relaţiile dintre Rusia şi Belarus, acordând o atenţie deosebită îmbunătăţirii reglementării juridice în domeniul cooperării dintre comisiile de investigaţie ale celor două state şi organismele pentru controlul migraţiei, precum şi actualizării tratatului privind protecţia frontierei externe a Uniunii Statale”, a mai comunicat instituţia.

„Cele două părţi au schimbat păreri cu privire la riscurile şi provocările cu care se confruntă Federaţia Rusă şi Republica Belarus în contextul consolidării prezenţei militare NATO în Europa de Est, precum şi aspecte legate de lupta împotriva terorismului internaţional”.

Recomandările redacției