Am intrat în săptămâna marelui derby fotbalistic din Vestul țării. Chiar dacă activează la nivelul ligii secunde, fără perspective de promovare, ASU Poli – UTA e cel mai așteptat meci al turului pentru fanii celor două comba­tante. De altfel, „alb-violeții” au început promovarea puternică a confruntării cu mesajul afișat anul trecut de galerie, la victoria cu
2-1 de pe 15 octombrie: „Mai mult ca orice, în derby, vrem atitudine”.
„Ciocnirea” din acest an se va da sâmbătă, 27 octombrie, începând cu ora 12 pe arena „Dan Păltinișanu” din Timișoara, clubul organizator punând deja în vânzare biletele la prețul general de 10 lei bucata. Până în ziua partidei, tichetele pot fi procurate de la clubul D’Arc din Piața Unirii, iar conducerea clubului UTA nu se va mai implica în comercializarea lor la Arad.
„Am discutat deja cu unul dintre liderii galeriei și am căzut de acord ca toți arădenii care vor să însoțească echipa la Timișoara să ia legătura cu Suporter Club UTA. Noi așteptăm în număr cât mai mare alături de noi, așa cum au fost mereu în ultimii ani, mai ales la aceste derby-uri de tradiție”, a menționat Codru Grădinariu, directorul general al Campioanei Provinciei.
Așadar, galeria este cea care va lua taurul de coarne și va decide în următoarele ore dacă va trimite emisari după bilete sau pur și simplu fiecare suporter își va plăti sâmbătă, înainte de meci, accesul la sectorul nord al stadionului de pe Bega. Locuri vor fi destule și asta pentru că 5% din capacitatea „Marelui Oval” în­seamnă peste 1.500 de bilete, dar dacă solicitarea arădenilor va fi și mai mare nimeni nu va rămâne în afara arenei.
Totodată, fanii arădenii mai trebuie să se decidă cu ce vor ajunge în orașul rival. Variantele sunt doar două, tren sau autocare.
Deși mâine, de la ora 16,30, la Sânnicolau Mic, e programat un meci amical cu CS Ineu (Liga a IV-a), susținătorii „roș-albilor” vor lua contact cu echipa în preziua meciului cu ASU. Mai precis, vineri, „ultrașii” Bătrânei Doamne inten­țio­nează să le vorbească jucătorilor despre importanța derby-ului, fie că o vor face după ultimul antrenament, fie că vor ajunge la hotelul unde vor fi cantonați Rus et. comp.

Recomandările redacției