Oficialitățile îi califică pe protestatari ca fiind un „grup minoritar de instigare”

0
413

În urma protestelor ce au avut loc în ultimele zile, atât în Arad cât și în celelalte orașe, reacțiile oficialilor nu au întârziat să apară.

Lucian Bode, ministrul de Interne declară că autoritățile vor avea „toleranță zero” față de orice abatere de la lege și că protestele din ultimele zile sunt o „tentativă disperată a unui grup minoritar care instigă la nerespectarea legii”, în condițiile în care au ieșit mii de protestatari în stradă.

Ministrul de Interne este nemulțumit de nerespectarea măsurilor de protecție din cadrul protestului, dar și de reacțiile violente ale protestatarilor, „În aceste zile, asistăm la o tentativă disperată a unui grup minoritar care instigă la nerespectarea legii și dorește să provoace statul. Nu pot accepta ca manifestările unor grupuri de oameni, sub pretextul „liberei exprimări”, să pună în pericol viața și sănătatea celorlalți. În aceste situații, nu avem nimic de negociat!”, a scris Lucian Bode pe rețelele de socializare.

Tot el amintește de cele 1200 de sancțiuni și amenzi, aplicate de către polițiști, cetățenilor care nu au respectat măsurile sanitare din timpul protestului.

De asemenea, nici declarația lui Klaus Iohannis, președintele României, nu întârzie să apară: „Știu că este descurajant că restricțiile nu pot fi încă ridicate, dar aceste măsuri ne pot ajuta”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.