Cel puțin una din șapte persoane din lume și-a părăsit căminul, în principal pentru că a fost forțată să plece sau din motive economice, a declarat joi, la Bangkok, directorul general al Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), William Lacy Swing, potrivit Reuters.

‘Trăim într-o perioadă de mobilitate fără precedent, cu 250 de milioane de migranți internaționali și 750 de milioane de migranți interni’, a spus William Lacy Swing, într-o conferință pe tema migrației găzduită de capitala thailandeză.

‘De asemenea, asistăm la cel mai mare număr de migranți forțați de la Al Doilea Război Mondial’, a afirmat Swing, care a amintit printre cauzele acestei evoluții izbucnirea epidemiei de Ebola anul trecut, disputele armate interetnice din Africa Subsahariană și continua instabilitate politică din Orientul Mijlociu.

Reprezentantul OIM a adăugat că după atacurile teroriste de la Paris din 13 noiembrie s-a înregistrat o intensificare a manifestărilor anti-imigranți.

‘Are loc o intensificare a sentimentelor anti-imigranți, dar guvernele au uitat că migrația a fost una net pozitivă de-a lungul istoriei’, a subliniat directorul general al OIM.

Conferința de la Bangkok este consacrată mai ales problemei etnicilor rohingya, musulmani din Myanmar care sunt supuși persecuțiilor, mulți dintre ei decedând pe mare în timpul călătoriilor pentru a se refugia în alte țări asiatice.

Recomandările redacției