Olanda a decis să evacueze întreaga sa misiune diplomatică din Yemen, unde mai multe ambasade occidentale sunt ‘ţinte potenţiale pentru un viitor atac terorist’, a anunţat miercuri seară Ministerul olandez de Externe, preluat de France Presse.

‘Această măsură a fost luată în urma unor noi informaţii potrivit cărora mai multe ţări occidentale sunt ţintele potenţiale ale unui atac terorist pe viitor’, a precizat ministerul olandez într-un comunicat: ‘Olanda se numără printre aceste ţări’.

Haga decisese anterior să îşi evacueze o parte a personalului său diplomatic pentru a nu mai păstra decât o echipă redusă de patru persoane la faţa locului. Această echipă a fost acum la rândul său evacuată.

Yemenul a afirmat miercuri că a dejucat un plan al-Qaeda ce viza atacarea unor oraşe şi instalaţii petroliere şi luarea de ostatici străini. Un nou atac cu dronă împotriva unor membri al-Qaeda în Yemen, al cincilea în unsprezece zile, a fost, printre altele, efectuat miercuri.

O alertă de securitate americană a suscitat închiderea a numeroase misiuni diplomatice ale SUA în Orientul Mijlociu, Asia şi Africa. Washingtonul a decis să îşi închidă ambasadele în urma interceptării unor mesaje ce conţineau ameninţări cu atentate între numărul unu al al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, şi Nasser al-Whaychi, liderul al-Qaeda în Peninsula Arabică /AQPA/, conform presei americane. În context, mai multe ţări occidentale au decis să suspende activitatea ambasadelor lor din Yemen.

 

(AS – editor: Bogdan Mureşan)

 

Recomandările redacției