Olimpiadele au evidențiat valoarea pregătirii elevilor din comuna Păuliş

1
461

După cum se știe, de ani de zile olimpiadele școlare au generat o competiție extraordinar de pozitivă între elevi de toate vârstele dar, în subsidiar se poate spune că și între cadrele didactice sub a căror pregătire se află acești copii. Oricum ar fi clasați, în final, elevii participanți au numai de câștigat dintr-o astfel de participare, ei ajungând să fie în temă cu gradul de pregătire al altor copii aflați în aceeași clasă cu ei dar la alte școli.
În această ordine de idei, în continuare prezentăm două astfel de participări a elevilor din Păuliș la două astfel de competiții, în chiar descrierea făcută de persoanele implicate în respectiva activitate.
Note mari la „engleză“,
olimpiada1 Un număr de elevi ai Școlii Gimnaziale din Păuliș au participat la Olimpiada de Limbă Engleză și la Olimpiada de Religie Ortodoxă, faza locală.
Astfel, Olimpiada de Limbă Engleză – faza locală, s-a desfășurat în orașul Lipova, vinere 17 ianuarie cu o bună participare din partea elevilor Școlii Gimnaziale din Păuliș. Astfel, dintre elevii pasionați de limba engleză care au participat la această olimpiadă, îi amintim pe primii trei clasați, care s-au și calificat la etapa județeană ce va avea loc în luna februarie. Aceștia sunt:
1. Paul Vlad, din clasa a V-a, nota 9,80;
2. Davina Nascu, din clasa a V-a, nota 9,50;
3. Denisa Captiu, din clasa a     V-a, nota 8,60.
Profesoara de Limba Engleză care a coordonat această activitate și care a pregătit elevii în vederea susținerii acestui concurs este Roxana Clepe. Cu această ocazie domnia sa a făcut urări copiilor și și-a exprimat mulțumirea față de rezultatele copiilor. „Vreau să le mulțumesc elevilor care au participat la olimpiadă pentru efortul făcut și pentru rezultatele deosebite obținute dar și familiilor care       i-au sprijinit  precum și celor din jur care i-au susținut în demersul lor. De asemenea, vreau să le urez spor la pregătirea ce o vor face în continuare și mult succes la etapa următoare, firește“  – a spus doamna profesoară.
Participare valoroasă și la „Religie“
Tot în aceeași dată, adică vineri, 17 ianuarie a.c. a avut loc și faza locală a Olimpiadei de Religie Ortodoxă.
Această activitate educativă a fost împărțită în două ramuri: elevii claselor a V-a și a VI-a au participat la concursul intitulat „Lasați copiii să vină la Mine”, unde a participat câte un elev din fiecare clasă.
olimpiada2A doua ramură a fost Olimpiada de Religie Ortodoxă pentru clasele a VII-a și a VIII-a, cu patru partici­panți din fiecare clasă.
În urma derulării deosebitei competiții și stabilirii rezultatelor, elevii calificați pentru etapa județeană de la Arad – ce va fi în data de 28 februarie a.c. sunt următorii:
1. Marcela Constantin, din clasa a VII-a, nota 8,90;
2. Bianca Martinchi, din clasa a VII-a, nota 8,30;
3. Roxana Pop, din clasa a VII-a, nota 8,10;
4. Bogdan Guleș Popa din clasa a VII-a, nota 8,00
Acești elevi au fost pregătiți de profesorul de Religie Ortodoxă, Florin Bej, care s-a declarat „mândru de notele obținute de elevii participanți la concurs“ și pe care i-a felicitat și premiat, răsplătindu-i, totodată cu diplome și cadouri pentru rezultatele lor. „Vreau să-i felicit călduros pe această cale și să-i încurajez să continuie“ a subli­niat domnia sa.
(F.B.)

1 COMENTARIU

  1. Oferte de lucru pentru toti! Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! Nu mai asteptati! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.