Olimpic la matematică, rănit în Colectiv

0
320

Tragedia din clubul Colectiv din Bucureşti a fost resimţită şi în celălalt capăt al ţării, în judeţul Satu Mare. Printre cei 146 de răniţi în incendiu se află şi un tânăr din Negreşti Oaş, medaliat cu aur la Olimpiada de Matematică pentru Studenţi care a avut loc anul acesta în Macedonia. Andrei Bud este internat la spitalul Bagdasar şi este în afara pericolului, spun apropiaţii.

Vestea că Andrei Bud a fost rănit în incendiul de la clubul Colectiv a căzut ca un trăsnet peste cunoscuţii acestuia din oraşul sătmărean. Foştii lui dascăli, de la liceul teoretic din Negreşti Oaş, au fost extrem de afectaţi de tragedia din Bucureşti.

Adrian Bud, profesorul cu care se pregătea la clasele de excelenţă: Eu am o verişoară care este doctor la un spital din Bucureşti. M-a întrebat dacă numele lui îmi spunea ceva, mai ales că suntem nume apropiate. Atunci am realizat că, într-adevăr, despre el e vorba. A fost un şoc teribil.

Mihai Big, profesorul din gimnaziu al lui Andrei Bud: A fost un şoc nemaipomenit. Eram îngândurat şi întâmplarea a făcut ca la un interval de trei ore să mă sune mama lui Andrei să-mi spună că, totuşi, e bine. În răul acela mare, pentru Andrei a fost bine.

Andrei este unul dintre cei mai cunoscuţi tineri din oraş. El a absolvit gimnaziul în Negreşti-Oaş, după care s-a înscris la Colegiul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Anul acesta a câştigat Olimpiada de Matematică pentru Studenţi din Macedonia.

Aurelia Fedorca, primarul din Negreşti-Oaş: Din nefericire, această tragedie a trebuit să o simţim pe viu şi în localitatea noastră. Din păcate, unul dintre cei răniţi este olimpicul nostru, tânărul care ne face cinste nu doar în ţara noastră, ci şi în lume.

Profesorii care l-au pregătit în gimnaziu spun despre el că este un adevărat „devorator de matematică”. În clasa a şaptea terminase deja materia de clasa a noua.

Mihai Big, profesorul din gimnaziu al lui Andrei Bud: Era un lup singuratic în matematică, de aceea am şi fost alături de părinţi în momentul în care a terminat gimnaziul să nu rămână aici în zonă, să plece la Bucureşti, unde avea nevoie de o trupă de elită ca să lucreze în matematică.

Adrian Bud, profesorul cu care se pregătea la clasele de excelenţă: El a fost elevul care a venit tot timpul de la prima până la ultima şedinţă de matematică. avea un spirit de luptător fantastic.

În prezent, Andrei Bud este student al Facultăţii de Matematică a Universităţii din Bucureşti. El a fost rănit la mâini în incendiul care a cuprins vineri seara clubul Colectiv şi este îngrijit acum la spitalul Bagdasar. Alături de Andrei se află şi părinţii săi, dar şi foşti colegi şi prieteni. Pe clădirea liceului din Negreşti Oaş a fost arborat un steag negru, în memoria victimelor tragediei de vineri noaptea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.