bacSesiunea specială de Bacalaureat din acest an se va desfăşura în perioada 18 – 31 mai, pentru asigurarea participării elevilor din anii terminali ai ciclului liceal la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale.
Ministerul Educaţiei organizează în fiecare an şcolar o sesiune specială de Bacalaureat, pentru elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale de Bacalaureat. Anul trecut, un număr de nouă elevi din Arad au susţinut Bacalaureatul la Bacău, unde a fost organizată această sesiune specială de examen. Opt elevi au fost de la Liceul cu Program Sportiv, dintre care patru fete au participat la olimpiada de baschet, trei băieţi la box şi o fată la judo. Acestora li s-a adăugat un elev de la Colegiul Henri Coandă.
În ceea ce priveşte sesiunea normală de Bacalaureat, înscrierea candidaţilor va avea loc între 27 şi 31 mai. Prima probă a examenului, cea pentru evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, va avea loc în perioada 10-12 iunie. A doua probă, cea pentru evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, este programată pentru perioada 12-14 iunie. Proba pentru evaluarea competenţelor digitale va avea loc între 17 şi 21 iunie, iar cea pentru evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă internaţională, între 25 şi 28 iunie.
Probele scrise vor începe pe data de 1 iulie, cu limba şi literatura română. Va urma pe 2 iulie proba scrisă la limba şi literatura maternă, iar pe 3 iulie va avea loc proba scrisă obligatorie a profilului, Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării este programată pentru data de 5 iulie. Primele rezultate vor fi afişate pe data de 8 iulie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi. Rezolvarea contestaţiilor va avea loc între 9 şi 11 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 12 iulie.

Recomandările redacției