Omagii pentru Alfredo Di Stefano: „A murit un pic din istoria fotbalului”

0
224

distefPortarul echipei Real Madrid, Iker Casillas, i-a adus un omagiu lui Alfredo Di Stefano, care a murit, luni, la 88 de ani, subliniind într-un mesaj postat pe Twitter că acesta a fost o legendă a grupării madrilene.
„Odihneşte-te în pace, Don Alfredo, cel mai mare. Legendă a Realului, mereu alături de noi. Întotdeauna vei rămâne în amintirea noastră, Maestre”, a scris Casillas.
Şi Alvaro Morata şi Alvaro Abeloa l-au omagiat pe Di Stefano: „Odihneşte-te în pace, Don Alfredo, istorie şi legendă a acestui club”, a scris Morata, în timp ce Arbeloa a postat: „Ne-ai făcut cei mai mari. Mereu vei fi alături de noi. Odihneşte-te în pace! “
Pentru fotbalistul echipei FC Barcelona, Andres Iniesta, Di Stefano a fost o „legendă a fotbalului”, în timp ce naţionala Argentinei a scris pe Twitter că s-a stins „o glorie a fotbalului mondial”.
„A murit marele Don Alfredo Di Stefano, unul dintre cei mai mari jucători din istorie. Condoleanţe familiei şi celor apropiaţi”, a postat pe Twitter Fernando Llorente, fotbalist al formaţiei Juventus Torino
Diego Simeone, antrenorul echipei Atletico Madrid, a declarat că Alfredo Di Stefano a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti ai lumii: „Ne-a plecat Don Alfredo, unul dintre cei mai mari din lumea fotbalului. Adio, maestre, niciodată să nu-ţi lipsească o minge acolo sus”.
Tehnicianul formaţiei Chelsea Londra, Jose Mourinho, a declarat că prin decesul lui Di Stefano a „murit un pic din istoria fotbalului”: „A murit un pic din istoria fotbalului. A lăsat amintiri fantastice, mai ales celor de dinaintea mea. Ca om
mi-a lăsat o amintire fantastică. În cei trei ani ai mei la Real Madrid a fost un domn agreabil, umil, mereu atent. Nu este doar în istoria Realului, este în istoria fotbalului”.
Fostul fotbalist al echipei Real Madrid, Alfredo Di Stefano, a încetat din viaţă, luni, la spitalul Gregorie Maranon din Madrid, la vârsta de 88 de ani.
Alfedro Di Stefano era internat în spital de sâmbătă, după ce a suferit un stop cardiac la ieşirea dintr-un local aflat în apropierea arenei Santiago Bernabeu.
Real Madrid a anunţat decesul lui Di Stefano pe site-ul oficial, precizând că acesta a încetat din viaţă la ora locală 17.15.
Născut la 4 iulie 1926 la Buenos Aires, Alfredo Di Stefano şi-a început cariera la echipa River Plate, iar apoi a făcut parte din „echipa de aur” a clubului Real Madrid, în perioada 1953-1963, când spaniolii au cucerit de cinci ori Cupa Campionilor Europeni. Câştigător al Balonului de Aur în 1957 şi 1959, Di Stefano a cucerit de opt ori campionatul Spaniei şi a fost de cinci ori cel mai bun marcator din Primera Division.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.