de Voicu Sida 

De marea sărbătoare religioasă Constantin și Elena, în Bârzava a avut loc un eveniment pentru locuitorii acestei comunități, activitate organizată de primărie, Consiliul Local Bârzava și un dascăl, Petru Leric, care în această organizare a pus foarte mult suflet, lucru de care îți poți da seama când vorbești cu el despre asta.

Nu e de neglijat faptul că fără edilul șef al acestei comune, o astfel de activitate nu se putea desfășura, primăria colaborând și ajutând foarte mult.

Putem spune că această întâlnire a fost foarte frumoasă și bine organizată„, au declarat câteva persoane care au participat la această întâlnire.

Invitați la acest eveniment au fost: învățători, profesori, preoți și pensionari care și-au făcut prezența venind de la mari distanțe ca să se poată bucura de această întâlnire.

Primire pe covorul roșu

Invitații au fost primiți pe un covor roșu unde au fost întâmpinați de câțiva tineri care aveau un colac de pâine. Cei care intrau în sală trebuiau să guste din acest colac și, bineînțeles, cu bunătățile și răcoritoarele care îi mai așteptau în sală.

După ora 12, s-au deplasat toți spre Biserica Ortodoxă, unde au participat la slujba religioasă, ca mai apoi să meargă la Căminul Cultural unde s-a susținut programul care îl aveau organizat.

Toți se bucurau de această întâlnire

În timp ce serveau masa au început să depăneze amintiri, rând pe rând, unii dintre ei au luat cuvântul. Au subliniat faptul că nu trebuie lăsat satul să moară și că cei crescuți la țară, copiii, sunt mult mai inteligenți, mai educați și cu mai mult respect în comparație cu acei copii crescuți la oraș, pe când, o altă persoană susținea că cei din orașe sunt viitorul.

Mă bucur că sunteți alături de noi astăzi, asta dovedește că țineți la satul de unde ați plecat“, a spus primarul Gabriel Faur.

Oaspeți prezenți la eveniment

Oaspeții din partea județului și parlamentului prezenți la eveniment au fost întâmpinați de primarul comunei, Gabriel Faur și câțiva copii cu un colac din care au gustat cei prezenți, precum și doamna prefect Florentina Horgea și subprefectul Vasilică Damian.

Cu toții au fost surprinși de ceea ce s-a organizat la Bârzava, fapt ce denotă că primarul este un bun gospodar din mai multe puncte de vedere.

De altfel, domnul deputat Dorel Căprar a precizat că trebuie să avem grijă de tot ce avem în țară pentru că aici ne sunt valorile și rădăcinile.

După ce au terminat de discutat, a urmat un program artistic susținut de copiii de la școală și grădiniță care au reușit să lase publicul cu o impresie foarte bună despre cei ce i-au instruit și despre cei care au organizat programul.

În încheierea activității, primarul Gabriel Faur a spus: „Ați văzut oameni de cultură din comuna noastră, profesori, ingineri, doctori, preoți, învățători și alte categorii de oameni, mă bucur de tot ceea ce s-a organizat astăzi în comuna noastră“.

Voicu Sida

 

Recomandările redacției