Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut apel, vineri, la „acţiuni urgente” în legătură cu răspândirea variolei maimuţei în Europa, în contextul triplării cazurilor înregistrate în ultimele două săptămâni pe continent.

Directorul regional al OMS a cerut ţărilor europene „să-şi sporească eforturile în săptămânile şi lunile următoare pentru a preveni apariţia variolei maimuţei într-o zonă geografică mai extinsă,” potrivit AFP, citat de News.

„Acţiunea urgentă şi coordonată este imperativ㔄Acţiunea urgentă şi coordonată este imperativă dacă vrem să schimbăm direcţia în cursa împotriva răspândirii bolii,” a spus directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge.

Potrivit datelor agenţiei ONU, Europa are în prezent peste 4.500 de cazuri confirmate în laborator, de trei ori mai multe decât la jumătatea lunii iunie.

Cifrele corespund cu 90% din cazurile înregistrate la nivel mondial de la jumătatea lunii mai, când această boală, până la acel moment endemică doar în zece ţări africane, a început să se înmulţească în Europa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției