OMS recomandă purtarea măștilor și acasă, în anumite situații

0
816

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat un nou set de recomandări, printre care se numără purtarea măștilor și acasă, în interiorul locuințelor, atunci când aerisirea nu se poate face corespunzător sau când distanțarea fizică nu poate fi respectată. 

În zonele unde se constată o creştere a numărului de infectări cu noul coronavirus, masca ar trebui să fie purtată permanent în magazine, şcoli şi la locul de muncă, acolo unde ventilaţia adecvată lipseşte. Dacă nu pot păstra distanţarea fizică, de cel puţin un metru, cei aflaţi în interior, inclusiv copiii de peste 12 ani, trebuie să poarte mască. Aceasta poate fi şi non-medicală dacă ventilaţia este corespunzătoare.

În spitale şi clinici masca trebuie să devină obligatorie, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă folosirea măştii N95 de către personalul medical.

Măștile ar trebui purtate și în exterior, acolo unde nu se poate respecta distanțarea. 

Cu toate acestea, OMS a reiterat și avertismentul cu privire la falsul sentiment de siguranță pe care le pot oferi măștile și a repetat că celelalte măsuri de siguranță nu trebuie nicidecum ignorate. 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.