arestare
După lungi deliberări, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalul Bihor a decis, miercuri-seara, arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a lui Stelian Vlăduţ Tulcan, patronul rafinăriei din Apeteu, în sracina căruia s-a rerţinut infracţiunea de dare de mită. Alături de acesta, aceeaşi măsură a fost luată şi faţă de Gabriel Răsvan Toader, director general al Direcției Generale Politici Industriale și Mediul de Afaceri din cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, şi faţă de Argentina Carla Postolache, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de complicitate la luare de mită.
„Din ordonanțele de reținere întocmite de procurori a reieșit că, în baza unor înțelegeri anterioare, din perioada decembrie 2011 – mai 2012, suspectul Toader Gabriel Răsvan, prin intermediul suspectului Postolache Argentina-Carla, a pretins, în cursul lunii mai 2012, achitarea de către suspectul Tulcan Stelian Vlăduț a contravalorii unei cantități de 48 mc de beton, în valoare totală de 14.461,36 lei. Pentru acest „serviciu”, în contextul autorizării unui antrepozit fiscal, suspectul Toader Gabriel Răsvan trebuia să avizeze lista cu semifabricatele și produsele finite înscrise în nomenclatorul de fabricație și să avizeze asimilarea, din punct de vedere al accizelor, a produselor energetice cu produse pentru care sunt stabilite accize în cazul societății comerciale reprezentate de suspectul Tulcan Stelian Vlăduț, lucru care s-a și întâmplat la data de 22.05.2012. Întreaga cantitate de beton pretinsă a fost achitată în întregime de către suspectul Tulcan Stelian Vlăduț, prin intermediul firmei pe care o reprezenta. Cantitatea de 48 mc de beton a fost utilizată de către numitul Toader Gabriel Răsvan la construirea unui imobil în zona localității Ghiroda, jud. Timiș”, informau în momentul reţinerii procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații – Direcția Județeană de Informații Arad și de sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bihor.

Recomandările redacției