Omul se cunoaște după fapte

0
619

VOICU SIDA 

Degeaba comentează unii sau alții despre anumite activități sau caută să-și facă imagine – la Ghioroc, pinionul, sufletul acțiunii și realizările comunei aparțin inimosului primar Corneliu Popi Morodan.

Când am făcut primul pas în satul Cuvin, care aparține de comuna Ghioroc, am și interpelat două persoane care făceau curățenie prin fața curții și le-am întrebat când au fost ultima dată la primărie. Răspunsul a fost: „Când am fost pentru Cadastru. Oricum, domnule, nu știu ce primar au alte comune, dar noi avem un înger de primar. Vă dați seama cât efort a trebuit dumnealui să depună până să ne rezolve cadastrarea și, mai mult, am înțeles că este gratis. Apoi, uitați-vă ce plajă are Ghiorocul. Nimeni nu are cum avem noi. Și în ciuda faptului că a realizat atât de multe pentru comuna noastră și pentru întreaga comunitate, rămâne un om deosebit de modest și de respectuos. Să-i dea Dumnezeu sănătate și mult noroc și să ne ducă mai departe, pentru că noi suntem cu dumnealui“.

Domnule primar Corneliu Popi Morodan, ne cerem scuze că am întârziat puțin. Am discutat cu niște cetățeni din satul Cuvin.

Nu este nici o problemă, v-am așteptat. Totul este în regulă. Trebuie să merg la o ședință, dar nu este nicio problemă.

Domnule primar, Plaja de la Ghioroc așteaptă turiști. Este adevărat?

Da, vrem să punctăm pentru început că vom extinde parcarea cu încă 286 de locuri deoarece vin atâția turiști că locurile de parcare pe care le avem acum sunt insuficiente. Vom avea la dispoziție încă 530 mp, prin spatele Camping-ului. Astfel, ne va ajuta să mai deblocăm zona. Ați văzut ce a fost în vară. De asemenea, am amenajat plaja cu încă 4.500 mp. Aici mai trebuie să lucrăm la apele pluviale, fiind terenul puțin în pantă ne spală nisipul. Această problemă se va rezolva în zilele acestea. Tot pe plajă, am mai mărit cu încă 30 de umbreluțe. Trebuie doar să punem trestia peste ele. Totodată, pe plajă, am dublat numărul coșurilor de gunoi. Era necesar acest lucru. Dar să știți că suntem încântați de faptul că turiștii nu lasă mizerie în urma lor.

În rest, pe plajă avem palmieri și nisip întins, totul pregătit pentru a deschide sezonul. Vom limita pandemia, vom monta camere de supraveghere.

Aici, la sediul primăriei, vom muta birourile casieriei și a serviciului de executare silită. Se vor muta într-o clădire nouă, aparținând acestui corp. Vom deschide Serviciul public de evidență pentru că nu vreau să mai aud că cetățenii mei se duc la Lipova pentru cartea de identitate.

Domnule primar, să discutăm de investiții pe anul 2021. Și de asemenea, ce altceva ați mai făcut?

Da, har Domnului am muncit. Avem un buget local echilibrat pentru acoperirea necesităților tuturor sectoarelor de activități importante pentru bunul mers al comunei noastre. Am despus mai multe proiecte, și anume: două sunt pe CNI, pentru străzi, ca să terminăm odată cu străzile. Am depus proiect pentru Căminul Cultural la Ghioroc. Am mai depus la baltă, pentru că vrem să înființăm un complex sportiv; am mai depus trei proiecte pe CNI – unul dintre ele pentru bazin de înot. Mai avem proiecte pe PNDL. Unul este la liceu, care este finalizat în proporție de 99% și unul este la Școala Gimnazială din Ghioroc. Și aici lucrările sunt executate în proporție de 50%. Aici avem și sală multifuncțională, iar grădinița cu program prelungit este pe fonduri europene. Cam acestea sunt proiectele care se efectuează în domenul învățământului. Le vom și finaliza. Mai depunem pe PNDI 2, un proiect care se referă la Grădinița Maghiară din Ghioroc. Mai dorim să facem și alte utilități: apă, drumuri, canal. Să vedem ce mai putem face, dar noi deocamdată avem asfaltat 70%. Pe aceste străzi avem apă și canalizare. Sunt doar câteva străzi lăturalnice, dar le vom rezolva și pe acelea. Dar am și aici depuse două proiecte, numai să ne dea banii la finanțare. În ceea ce privește intabularea, stăm cel mai bine din județ. Așa că stau cu fruntea sus în fața cetățenilor mei.

VOICU SIDA 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.