omvOMV Petrom a anunţat luni, într-un comunicat remis AGERPRES, finalizarea tranzacţiei pentru vânzarea participaţiei de 99,99% în subsidiara Petrom LPG SA către Crimbo Gas Internaţional.

Conform sursei citate, în urma finalizării tranzacţiei, noul nume al companiei va fi S.C. GASPECO L&D S.A.

Decizia corespunde strategiei OMV Petrom şi a Grupului OMV de optimizare a portofoliului de Rafinare şi Marketing în vederea îmbunătăţirii eficienţei, pentru a contribui astfel la performanţa durabilă necesară creşterii, se arată în comunicatul Petrom.

Crimbo Gas International, întreprindere românească înfiinţată în anul 2004, este implicată în activităţi de distribuţie GPL.

Petrom LPG, membră a grupului OMV Petrom, este activă în domeniul distribuţiei de GPL în următoarele forme: GPL auto, butelii aragaz şi propan.

Petrom este cel mai mare grup petrolier din Europa de Sud-Est, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Gaze şi Energie, Rafinare şi Marketing. Grupul şi-a consolidat poziţia pe piaţa petrolieră din Europa de Sud-Est în urma unui amplu proces de modernizare şi eficientizare, pentru a cărui implementare au fost realizate investiţii de peste 7,7 miliarde de euro în ultimii şapte ani.

Grupul exploatează în România şi Kazahstan rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 812 milioane de barili echivalent petrol (în România 786 milioane barili echivalent petrol) şi are o capacitate nominală anuală de rafinare de 4,5 milioane tone la sfârşitul anului 2011.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent în România, Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia, prin intermediul unei reţele de circa 800 staţii, operate sub două branduri, Petrom şi OMV. Activitatea de comercializare produse petroliere în România se desfăşoară prin intermediul OMV Petrom Marketing, care este deţinută în totalitate de OMV Petrom.

OMV, una din cele mai mari companii industriale publice din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

Sursa: http://www.agerpres.ro/

Recomandările redacției