voicSâmbătă după-amiază, Campioana Provinciei a fost oaspetele celui mai nou complex sportiv din Ungaria, construit de Federația Maghiară de Fotbal, în colaborare cu UEFA și primăria din Debrecen. Utiștilor li s-au înfățișat nu mai puțin de 20 de terenuri: 10 cu iarbă naturală, două sintetice și alte opt de dimensiuni reduse, toate prevăzute cu instalație de nocturnă. „Este o plăcere să lucrezi la o asemenea bază, am fost foarte impresionat de ceea ce am văzut. Pe de altă parte, m-am intristat, fiindcă mi-am dat seama cât a rămas în urmă fotbalul nostru”, ne mărturisea Adrian Falub la revenirea acasă.
Pe una dintre aceste suprafețe impecabile de joc, titularii formației DVSC Debrecen au dat piept cu UTA, într-un meci ce, la prima vedere, părea puțin dezechilibrat. Clasați pe ultima treaptă a podiumului primei ligi din țara vecină, maghiarii nu credeau că o echipă din eșalonul secund din România, măcinată de atâtea probleme, se va ridica la înălțimea lor. Doar că arădenii au arătat din nou multă poftă de joc și, bineînțeles, calitate și chiar dacă aveau să piardă la limită confruntarea, au ieșit cu capul sus de pe teren.
Fără Matei și Laso, rămași la Arad, în formula titulară a UTA-ei s-au regăsit Ene și Capătă, pentru ca în poartă să apară pentru prima oară francezul Matijas. „Textiliștii” au început bine și după numai 11 minute au trecut în avantaj. Voiculeț a fost faultat în careu și tot el a transformat penalty-ul acordat de arbitru. Gazdele au reacționat printr-un joc de pase legat, dar nu au pus cu adevărat în pericol poarta arădenilor. Însă, la prima fisură în defensivă, Coulibaly a egalat cu un lob perfect peste goal-keeperul Matijas (1-1, min. 19). Utiștii nu s-au descurajat și au acționat bine pe contraatac și puteau trece din nou în avantaj, dar foarfeca lui Voiculeț a trecut pe lângă, iar șutul lui Bîrză a fost respins de la rădăcina barei.
Falub i-a trimis pe gazon din primul minut pe francezii Tabillon și Pellet, iar acesta din urmă avea să greșească decisiv la reușita cu numărul doi a gazdelor. Fotbalistul de bandă dreapta a pierdut ușor un balon, iar apoi a comis lovitura de la 11 metri transformată în gol de Sidibe (2-1, min. 57). Pe flancuri, Capătă și Bîrză le-au dat destul de lucru adversarilor, dar marile ocazii de ega­lare i-au aparținut noului intrat, Alex Miron. Mai întâi, cu o lovitură de cap și apoi cu un șut din carei, la centrările lui Suslak și Pellet, tânărul atacant textilist i-a dat destul de furcă lui Verpecz. Cert este că și jucătorii arădeni veniți de pe bancă din minutul 65 au ținut steagul sus și asta în condițiile Debrecen a făcut schimbări după minutul 75.
De menționat că, exceptându-l pe  Polekszics, care a evoluat în meciul      pe care rezervele lui Debrecen l-au câștigat cu 4-2 împotriva celor de la Nyíregy­háza tot ieri, maghiarii au trimis în luptă formula ideală cu UTA. Mészáros și Szakály sunt componenți ai națio­nalei mari a Ungariei, iar Bodi, al re­prezentativei Under 21.
Formații: UTA: Matijas(78 Cioară) – Ene (78 Gornic), Gligor (65 Wild), Siminic – Feussi (46 Pellet), Lazea (65 Chindriș), Mărginean (46 Tabillon), G. Neagu (65 Suslak) – Bîrză (65 Monac), Voiculeț (65 Miron), Capătă (78 Raț).
Debrecean: Verpecz – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Bódi (Shedi 80.), Ramos (Gál 75.), Czvitkovics, Szakály (Burics 80.) – Rezes (Sidibe 46.), Coulibaly.

Recomandările redacției