ONU: peste 13.000 de migranți au ajuns la granița dintre Turcia și Grecia

0
328

Peste 13.000 de migranţi s-au deplasat la frontiera dintre Turcia şi Grecia, în urma ameninţărilor preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, că îi va lăsa să iasă din ţară pe refugiaţii care vor să ajungă în Europa, a anunţat sâmbătă ONU, conform Agerpres.

„Cel puţin 13.000 de persoane sunt prezente de-a lungul a 212 km de frontieră”, conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM). Această agenţie a ONU a subliniat că printre migranţi se află „familii cu copii mici”.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie a mai transmis că echipele sale urmăresc îndeaproape mişcarea de populaţie de la Istanbul şi le furnizează ajutor celor mai vulnerabili dintre migranţi.

Conform OIM, grupurile de refugiați sunt formate „din câteva zeci şi până la peste 3.000 de persoane”.

Turcia şi-a deschis vineri frontierele migratorii cu Europa, ameninţând că va permite să treacă un nou aflux de refugiaţi sirieni dacă nu obţine un sprijin activ de la UE în disputa sa cu Rusia în Siria.

„Ce am făcut ieri? Am deschis porţile. Şi nu le vom închide”, a afirmat preşedintele turc Recep Erdogan.

La frontiera dintre Turcia şi Grecia, situaţia a fost tensionată sâmbătă, cu ciocniri între poliţiştii greci care aruncau cu gaze lacrimogene şi migranţi care aruncau cu pietre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.