„OpenEurope – din Arad în Europa, escală în…” începe săptămâna viitoare

0
482

asociatia[1]Primele evenimente din cadrul proiectului „OpenEurope – din Arad în Europa, escală în…”, un proiect al Asociației Arad Capitală Europeană a Culturii 2021, va începe săptămâna viitoare şi se va desfăşura în mai multe unităţi de învă­ţământ din Arad. Proiectul presupune o serie de călătorii imaginare prin cele 28 de ţări ale Uniunii Europene şi are ca obiectiv prezentarea cultu­ri­lor acestor ţări. „Este prima ediţie a proiectului «OpenEurope – Din Arad în Europa, escală în…» Primă ediţie care ne duce în Italia. Le-am propus elevilor acest proiect, cu provocarea de a concepe şi susţine programul. Vor fi trei zile animate: începem cu degustare de produse specifice, ne oprim la Pisa, va fi modă, teatru, artă, ştiinţă, muzică… toate acestea într-o călătorie imaginară în Italia. Invităm toţi arădenii doritori să urce în trenul nostru!”, a declarat Oana Neamțu.
Prima ediţie a proiectului se va desfăşura la Colegiul Naţional „Moise Nicoară”, unde elevii clasei a IX-a A, au pregătit o expoziție foto, degustare de produse specifice, prezentare de modă și multe alte surprize. Proiectul „OpenEurope – din Arad în Europa, escală în…” se desfăşoară pe durata a șapte ani, cu patru ediţii pe an.
Odată aleasă ţara, elevii fac cercetări pe diferite domenii: pictură, sculptură, muzică, arhitectură, teatru, dans, ştiinţă, sport, industrie etc, generând apoi idei de evenimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.