UPDATE:    Până la acest moment, în urma perchezițiilor au fost ridicați peste 100.000 de euro, în lei și valută, țigarete fără timbru fiscal, o armă neletală supusă autorizării, despre care există presupunerea rezonabilă că ar fi deținută ilegal și substanțe susceptibile a fi droguri de mare risc.

30 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 60 de ani, din cele 3 județe, au fost conduse la audieri.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna august 2019, în municipiul Reșița și în orașul Bocșa, s-ar fi organizat 2 grupări infracționale specializate în săvârşirea de infracţiuni din sfera contrabandei cu ţigări.

Scopul membrilor celor 2 grupări ar fi fost obţinerea de câştiguri prin alimentarea pieţei negre a ţigărilor de contrabandă din Reșița și Bocșa.

Grupările ar fi acționat pe mai multe paliere, respectiv un palier de organizare/coordonare, condus de liderii grupurilor, un palier de aprovizionare format din surse și transportatori din Arad și Timiș și un palier de distribuție en-detail, între cele 2 grupuri infracționale existând elemente comune, atât la nivel de aprovizionare, cât și la nivel de distribuție stradală.

În perioada 2019-2020, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, au realizat mai multe prinderi în flagrant delict, în urma cărora au fost confiscate de la membrii grupărilor peste 400.000 de țigarete, provenite din contrabandă, estimate la peste 240.000 de lei.

Acțiunile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiza a Informațiilor din cadrul Poliției Române.

 

 

 

Polițiștii din cadul Brigăzii de Combatere a Crime Organizate Timișoara au declanșat, în această dimineață, una dintre cele mai ample operațiuni împotriva contrabandiștilor de țigări.

Sub coordonarea DIICOT, au descins, în același timp, la 32 de locații din Caraș Severin, Timiș și  Arad pentru a executa 30 de mandate de aducere.

Investigațiile au scos la iveală că în Reșița și Bocșa acționează două rețele specializate în traficul cu țigări de contrabandă, extrem de bine organizate. Marfa era adusă din Serbia și din Ucraina, iar apoi distribuită celor care se ocupau de comercializarea țigărilor. Liderii celor două grupări colaborau pentru a nu rămâne fără țigări de contrabanda. Acțiunea de monitorizare a început în urmă cu un an de zile, pe parcursul acesteia, polițiștii de la „Crimă Organizată” au făcut mai multe capturi de țigări, fiind confiscate peste 20.000 de pachete.

Suspecții urmează să fie ridicați din Reșița, Bocșa, Lugoj și Arad urmează să fie duși pentru audieri la sediul DIICOT Caraș Severin. Perchezițiile sunt în plină desfășurare.

Recomandările redacției